Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2018, 17:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zhrozené pohľady aj výsmech. Žena zachytáva, ako ľudia reagujú na obéznejšiu osobu v uliciach

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Haley vymyslela experiment, ktorú si vyslúžil podporu aj kritiku.

Fotografka Haley Morris-Cafiero sa pred pár rokmi dostala do fázy, z ktorej nevedela vyjsť. Napadlo jej preto, že si bude trochu uťahovať zo samej seba a napriek svojej nadmiernej obezite, ktorú si uvedomovala, sa vydávala v odhaľujúcom oblečení do ulíc.

Svoj sociálny experiment nazvala Wait Watchers a nešlo o žiadny komplikovaný koncept, pretože sa len postavila na dobré miesto a potom s pomocou svojho kolegu pozorovala pohľady ľudí, ktorí sledovali jej rozmernejšie telo. Inšpiroval ju k tomu pobyt na newyorskom Times Square, kde ľudia nahlas komentovali jej postavu, a tak si vytvorila výzvu, v rámci ktorej chcela zistiť, či bude vedieť zachytiť súdiace pohľad ľudí aj na fotografiách.

Následne dostávala od ľudí na internete podporné odkazy o tom, aby začala cvičiť či maľovať sa, a tak tieto aktivity vykonávala priamo na ulici a naďalej zachytávala reakcie ľudí. Haley vďaka svojmu nápadu vydala aj knihu, ktorú si môžeš kúpiť na tomto odkaze, a okrem mnohých pozitívnych komentárov bola aj obeťou množstva kritiky za to, ako prvoplánovo svoju sériu vymyslela.

Domov
Zdieľať
Diskusia