Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. januára 2018, 22:26
Čas čítania 0:00
Radka T.

Čarovné mestečko na Sardínii predáva domčeky za jedno euro. Jeho starosta prišiel s ponukou, aká sa neodmieta

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nádejní kupci môžu získať možnosť bývať v krásnom prostredí na ostrove a podieľať sa na záchrane unikátnych tradícií.

Predstava bývania v krásnom talianskom mestečku znie nielen lákavo, ale i romanticky. Navyše je možnosťou, ako zabrániť tomu, aby sa niektoré čarovné, ale takmer vyľudnené oblasti stali „mestami duchov“. Šťastie prostredníctvom lákavej ponuky preto skúša i mestečko na ostrove Sardínia Ollolai

V mestečku je možné kúpiť si domček len za jediné euro. To znie ako naozaj lákavá ponuka, pokiaľ máš v pláne zmiznúť za hranice a skúsiť život v krajine s príjemnejšou klímou. Samozrejme, ako to už v podobných prípadoch býva, aj táto ponuka má malý háčik, nie je to však nič nezvládnuteľné.

Opustené domčeky sa síce naozaj predávajú za euro, no väčšina z 200 stavieb je v zlom stave. Kupujúci sa tak musia zaviazať k rekonštrukcii, a to do troch rokov, čo by mohlo stáť 20-tisíc eur, čo je však suma, za ktorú by si len tak hocikde dom zrejme nekúpil. Nádejní kupci môžu okrem toho získať možnosť bývať v krásnom prostredí na ostrove a podieľať sa na záchrane unikátnych tradícií.

„Mojou misiou je zachrániť naše unikátne tradície pred upadnutím do zabudnutia. Hrdosť na našu minulosť je našou silou. Nedovolíme nášmu mestu zomrieť,“ vyhlásil starosta Efisio Arbau. Ollolai je totiž najnedotknutejším a autentickým miestom Sardínie. Avšak populácia v ňom rapídne poklesla, za posledných 50 rokov na 1 300, a tak sa starosta všemožne snaží život v obci oživiť. Mladí odišli do iných miest a v oblasti teraz pôsobia hlavne pastieri, ktorí vyrábajú výborný ovčí syr. Aj to môže byť dôvodom, prečo si kúpiť domček a následne investovať do jeho rekonštrukcie.

 

Príspevok, ktorý zdieľa @maddalenabussu,

 

Domov
Zdieľať
Diskusia