Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2018, 16:43
Čas čítania 0:00
Radka T.

Stačila jediná fotka utečenca, ako hľadí cez okno do fitka a majitelia sa rozhodli pre veľké gesto. Sýrčan dostal celoživotný vstup

ZAUJÍMAVOSTI SÝRIA
Uložiť Uložené

To, čo sa rozhodli urobiť majitelia fitnescentra, je jasným gestom ľudskosti.

Mohammed Khaled je 12-ročný sýrsky utečenec žijúci v Turecku. Podobne ako milióny ďalších Sýrčanov, aj on utiekol za hranice rodnej krajiny. Podľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov sa práve v Turecku nachádza obrovské množstvo registrovaných sýrskych utečencov, okolo 3,3 milióna. Mohammed je jedným z nich.

Chlapec si aj napriek svojmu mladému veku zarába peniaze leštením topánok v Adiyamane. Fotografia, na ktorej má cez chrbát zavesený stolček potrebný na túto prácu, sa prednedávnom stala virálnou. Mohammed totiž stojí pred fitnescentrom a pozerá naň cez okno. 

Portál Independent informoval, že snímka neunikla pozornosti jedného z majiteľov fitka Engina Dogana. Ten sa rozhodol chlapca vyhľadať a urobiť preňho veľké gesto. „Naším cieľom bolo nájsť ho a ponúknuť mu celoživotné členstvo. A urobili sme to,“ povedal očividne dojatý majiteľ. Rozcítilo ho totiž aj to, že chlapec má napriek chladnému počasiu na nohách len papuče.

Odporúčané
Turecko zaútočilo na Kurdov v Sýrii, 2 milióny ľudí sa ocitlo v ohrození. Do protivojnových demonštrácií sa zapojilo aj Slovensko Turecko zaútočilo na Kurdov v Sýrii, 2 milióny ľudí sa ocitlo v ohrození. Do protivojnových demonštrácií sa zapojilo aj Slovensko 17. októbra 2019, 17:50

Mohammed sa tak stal jedným z čestných členov fitnescentra, do ktorého môže chodiť zadarmo, a ako sa vyjadril, rád by trochu schudol, takže dúfa, že teraz sa mu to podarí. To, čo sa rozhodli urobiť majitelia fitka, ocenili aj ľudia na sociálnej sieti, keďže ide o gesto ľudskosti a nezištnej pomoci. 

Domov
Zdieľať
Diskusia