Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. januára 2018, 14:27
Čas čítania 0:00
Radka T.

Český Kaufland má na krku škandál. Zamestnancom zakázal jesť aj piť, ľudia mu to na Facebooku spočítali

ZAUJÍMAVOSTI KAUFLAND
Uložiť Uložené

Podľa Kauflandu bola interná správa zavádzajúca.

Ak sa zvykneš počas práce pravidelne občerstviť a svoje bezprostredné okolie máš plné niečoho dobrého na jedenie alebo pitie, tak patríš ešte medzi tých šťastných ľudí. Pretože v českom Kauflande v Bohumíne dostali zamestnanci zákaz jesť a piť na pracovisku

Dokument, kde je správa o zákaze čierna na bielom, sa objavil na českej facebookovej stránke Priznania predavačov. „Platí kategorický zákaz konzumácie čohokoľvek na predajnej ploche,“ píše sa v liste. Podľa neho možno jesť a piť výhradne v spoločenskej miestnosti alebo fajčiarni.

Zamestnanci si podľa nariadenia nesmeli nosiť občerstvenie na predajňu, pulty, informácie a ani do skladu. A ak niekto piť musí, potreboval by na to papier od lekára. Okrem toho sa v liste uvádza aj to, že toto nariadenie platí dokonca i v lete.

Samozrejme, po zverejnení zákazu sa stal Kaufland terčom kritiky. Ľudia nariadenie nazvali napríklad otroctvom, buzeráciou či nehoráznosťou. Objavili sa však aj názory, že ide o výmysel, ktorému všetci slepo uverili. Lenže Kaufland k tomu vydal na svojom webe aj stanovisko. Podľa neho bolo „opatrenie uvedené v zmieňovanej správe zavádzajúce“

Český Kaufland má na krku škandál. Zamestnancom zakázal jesť aj piť, ľudia mu to na Facebooku spočítali
Zdroj: commons.wikimedia.org/Reclus

Kaufland ďalej spomína výnimky. Nimi sú, že pracovníci môžu mať fľašu s vodou, jej umiestnenie závisí od toho, na akom úseku pracujú. Reťazec však pripomína, že na občerstvenie je aj naďalej určená spoločenská miestnosť alebo fajčiareň.

Odporúčané
Budget-friendly vegánsky recept plný vitamínov. Sprav si krémovú polievku podľa foodblogerky Ivy Kocovej Budget-friendly vegánsky recept plný vitamínov. Sprav si krémovú polievku podľa foodblogerky Ivy Kocovej 19. januára 2024, 8:30

O nariadení informoval Český rozhlas, ktorý žiadal vysvetlenie. Keďže samotná spoločnosť neodpovedala, informáciu nakoniec získal z Odborového zväzu pracovníkov obchodu. „Interný zákaz konzumácie čohokoľvek na predajnej ploche, ktorý sa dostal k zamestnancom Kauflandu, neplatí,“ informovala hovorkyňa odborov Eva Presová. Ďalej ešte dodala, že došlo k zlyhaniu internej komunikácie, čo malo predsedníčke odborov povedať vedenie personálneho oddelenia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia