Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2017, 12:57
Čas čítania 0:00
Branislav Noskovič

Zachráni Votrelca moloch Disney alebo sú vyhliadky na pokračovanie Alien: Covenant úplne stratené?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

So slávnym Xenomorfom to nevyzerá ružovo.

Ubehlo iba pár týždňov, odkedy sme vás informovali o možnom smerovaní pokračovania Alien: Covenant od Ridleyho Scotta, a máme tu ďalšie správy, ktoré zrejme poriadne zamiešajú kartami. Vyzerá to tak, že sequelu s predbežným názvom Alien: Awakening, dalo štúdio Fox nadobro stopku. Posledná časť zamýšľanej trilógie počnúc filmom Prometheus zrejme svetlo sveta tak skoro, ak vôbec, neuzrie. Fórum Blu-Ray.com pred pár dňami zverejnilo vyjadrenie od človeka, ktorý zjavne pracoval na Covenant, že s pokračovaním sa príliš neráta:

„Pred-produkcia sa mala začať tento mesiac v Sydney. Po zverejnených tržbách bolo však nakrúcanie úplne pozastavené a všetok materiál potrebný pre film bol predaný v aukcii už pár mesiacov dozadu. Takže plán poriadne to roztočiť sa úplne zmenil, respektíve úplne stroskotal.

Zachráni Votrelca moloch Disney alebo sú vyhliadky na pokračovanie Alien: Covenant úplne stratené?
Zdroj: © TM &2017 Twentieth Century Fox Film Corporation

Tieto slová sú teda v určitom rozpore s tým, čo v našom nedávnom článku vyjadril Ridley a síce, že by bol rád, keby sa séria uberala inam a viac sa zamerala na umelú inteligenciu prezentovanú androidom Davidom (Michael Fassbender). Covenant bol prijatý vlažne ako kritikmi, tak aj divákmi a ani tržby na tom neboli najlepšie. Je preto logické, že štúdio sa začalo k novému projektu stavať rezervovane až skepticky.

Nový vietor do kumbálu, kde odpočíva tento plán zapadnutý prachom, by mohla priniesť správa, že gigant Disney odkúpil Fox a teda aj všetky jeho licencie. Zdá sa preto, že novú Votreleckú trilógiu môže zachrániť už iba Scottova húževnatosť alebo spomínaný pop-kultúrny velikán. Podstatné je však načasovanie. Buď s tým začnú teraz alebo pravdepodobne nikdy. Covenant votrelecké univerzum zrejme skutočne zabil, nie však v zmysle, v akom sme to po projekcii očakávali.

Domov
Zdieľať
Diskusia