Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2017, 15:51
Čas čítania 0:00
Marek R.

V Číne otvorili najdlhší sklenený most na svete, ktorý sa nachádza vo výške 218 metrov

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Nič pre ľudí, ktorí sa boja výšok.

Nie vždy treba podstúpiť život ohrozujúce kroky, aby ste na svojom tele pocítili nával adrenalínu. Ako príklad uvádzame nasledujúci sklenený most nachádzajúci sa v Číne, teda v krajine, kde už sa niekoľko takýchto kúskov nachádza. Ten najnovší však všetkých svojich predchodcov strčí do vrecka, keďže ide o najdlhší sklenený most nielen v Číne, ale dokonca na celom svete.

Pre verejnosť bol most otvorený len nedávno, konkrétne 24. decembra a našli by ste ho nad údolím v oblasti Hongyagu Scenic v provincii Hebei. Jeho dĺžka je úctyhodných 487 metrov, jeho podlaha je vyskladaná z 1077 sklenených panelov, váži 70 ton a ľudia, ktorí sa boja výšok, by sme radšej chodiť nemali, keďže sa nachádza aj v slušnej výške - 218 metrov. Svojou dĺžkou tak o 58 metrov prekonal rekord, ktorý dovtedy držal iný sklenený most, rovnako z Číny.

Aby toho adrenalínu nebolo málo, čínske médiá dokonca informujú o tom, že most bol navrhnutý tak, aby sa aj trochu kolísal. Hebei Bailu Group, spoločnosť, ktorá most postavila, sa vyjadrila, že takéto "vylepšenie" sa postará o väčšiu zábavu pre turistov, ktorí nájdu odvahu sa po moste prejsť. Prejsť by sa po ňom mohlo maximálne 2000 ľudí, bezpečnosť je však na prvom mieste, a preto povolujú v jednom okamihu prejsť sa po moste len 500 ľuďom

Domov
Zdieľať
Diskusia