Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2017, 15:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najsmrteľnejšieho austrálskeho pavúka našla len pár metrov od spálne. Pokrytý bol stovkami malých živočíchov

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Nicole sa pri stretnutí s pavúkom zachovala tak, ako by to malo vyzerať.

Na Slovensku by si pri hľadaní potenciálne smrteľných pavúkov našťastie ďaleko nezašiel, pretože sme v tejto kategórii relatívne bezpečnou krajinou, avšak obyvatelia Austrálie majú rozdielne problémy. Nicole Wedlock, iba 22-ročná žena zo Sydney, si na vlastnej koži vyskúšala, aké je to stretnúť sa len zopár metrov od vlastnej spálne s najsmrteľnejším pavúkom v Austrálii a pravdepodobne aj na celom svete. Pavúk s názvom funnel-web spider, ktorý dokáže slabšieho jedinca či dieťa vďaka svojmu extrémne silnému jedu zabiť aj do 15 minút, ak nie je poskytnutý protijed, sa prechádzal po byte a Nicole zachovala chladnú hlavu, takže ho prikryla plastovou nádobou a potom si ho dôkladne prezrela.

Na tele pavúka sa nachádzalo množstvo miniatúrnych živočíchov, ktoré boli identifikované zrejme ako roztoče, a Nicole pavúka natočila, aby mohla video zdieľať na Facebooku a spýtať sa ľudí, čo za živočíchy by na pavúkovi mohli žiť. Nikto jej síce neporadil, pretože každý len skonštatoval, že video ani len nemohol dopozerať, avšak Nicole ako dobrovoľníčka v organizácii na ochranu životného prostredia pavúka nezabila v plameňoch, ale zobrala ho na zberné miesto, kde bude použitý na výrobu protijedu.

Domov
Zdieľať
Diskusia