Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2017, 8:41
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Krvavé vraždy minulosti, šialení sektári z konca 20. storočia či pôsobivé, futuristické sci-fi. Nové seriály roku 2018 majú veľký potenciál

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Serialová budúcnosť stojí pred nami. Čo všetko nás v nej ale vlastne čaká?

Pokiaľ v našom redakčnom výbere nenájdete vaše obľúbené seriály, nemajte vôbec strach. V dnešnom článku sme si pre vás totiž pripravili iba projekty, ktoré sú pre rok 2018 čerstvými novinkami, a teda doposiaľ neodvysielali žiadne predošlé série. Samozrejme, dočkáte sa aj preview tohto typu. Teraz sa ale poďte spoločne s nami pozrieť na rok 2018 a jeho seriálovú scénu. Na svoje si v ňom prídu milovníci žánrov premyslených kriminálok, drsných thrillerov, cyberpunkových a post-apokalyptických sci-fi, ale taktiež nás neminie ani horor, western, reboot starého komediálneho sitkomu či zopár komiksových adaptácií. Jednoducho povedané, je z čoho vyberať.

1. Waco - 24. január/leden (réžia: John Erick Dowdle, Dennie Gordon)

Ako ďaleko svojimi následkami môže zájsť konanie náboženských sektárov? Na to by nám mal odpovedať šesťdielny miniseriál Waco, natočený podľa skutočných udalostí z roku 1993, kedy došlo k súboju medzi FBI, ATF, národnou gardou USA a členmi sekty Davidiánov, vedených Davidom Koreshom (Taylor Kitsch). Priebeh udalostí vám z dôvodu predbežného odhaľovania deja nebudeme bližšie špecifikovať, ale prezradíme vám, že ich výsledkom bolo 76 mŕtvych sektárov (vrátane tehotných žien a detí) a 6 agentov ATF. Pokiaľ ale prahnete po detailnejších informáciách, pokojne navštívte nasledujúce vlákno. Ak vás upútavka zaujala tak ako nás, vitajte v klube.

2. Castle Rock - ? (réžia: Michael Uppendahl, Daniel Attias)
Je pravda, že filmových adaptácií od Stephena Kinga bolo v roku 2017 až až, ale čo sa seriálovej tvorby týka, rok 2018 by mal prísť s niečím novým, niečím neohraným. Projektom, o ktorom hovoríme, je Castle Rock. V ňom sa objavia hneď dvaja herci z Kingových filmových adaptácií - Sissy Spacek (Carrie) a Bill Skarsgård (Pennywise z mimoriadne úspešného hororu It). Upútavka vám jednoznačne napovie, že o kvalitnú atmosféru nebude núdza


3. The Alienist - 22. január/leden (réžia: Paco Cabezas, James Hawes, Jakob Verbruggen, David Petrarca)
Pevne veríme, že sa tvorcom podarilo tento seriál z 19. storočia natočiť na prvotriednej úrovni, pretože jeho pútavý námet a herecké obsadenie nás mimoriadne zaujali. Veď posúďte sami. Reportér John Moore (Luke Evans) a psychológ Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) sa spoločne púšťajú do vyšetrovania série brutálnych vrážd chlapčenských prostitútov. Proti nim však stojí nadmerne inteligentný vrah, a tak je jasné, že to nebudú mať práve ľahké. K charizmatickej dvojici sa pridáva aj talentovaná Dakota Fanning, ktorá podľa upútavky dodá seriálu tú správnu dávku sexepílu. Môže byť, čo poviete?

4. Mosaic - 22. január/leden (réžia: Steven Soderbergh)

Máte pozitívny vzťah ku kriminálnym seriálom? A radi by ste si užili pozadie vrážd z pohľadu viacerých postáv? Tak práve pre vás prichádza Steven Soderbergh s projektom Mosaic. V ňom sa prostredníctvom aplikácie budete môcť pozerať na prebiehajúci dej z viacerých perspektív a vďaka tomu by vás mal čakať skutočne pôsobivý zážitok. Pokiaľ ale skôr prahnete po "klasike", v ktorej nemáte možnosť výberu a radšej sa necháte lineárne unášať príbehom, tak tej sa dočkáme už začiatkom roku 2018. Viac info vo vlákne

5. Black Lightning - 16. január/leden (réžia: Salim Akil)
CW nám už priniesla komiksové seriály s mladými superhrdinami, ako napríklad The Flash či Arrow, ale tentokrát sa pozrieme na príbeh Cressa Williamsa, otca rodiny, no zároveň bojovníka proti zločincom, prezývaného Black Lightning. Cress kedysi svoju kariéru vykonávateľa spravodlivosti musel hodiť z rodinných dôvodov za hlavu, ale s príchodom gangu The One Hundred sa opäť vydáva do akcie.

6. Arctic Circle - ? (réžia: Petja Peltomaa, Olli Haikka)

Všade samé CW, Netflix, HBO a podobne. A čo tak niečo menej známeho, ale rovnako pútavého? V koprodukčnom fínsko-nemeckom seriáli Arctic Circle sa pozrieme do neúprosnej polárnej oblasti fínskeho Laponska, kde policajtka Nina Kautsalo nájde zomierajúcu prostitútku, v ktorej krvi bol zistený smrteľný vírus. Nina sa preto spája s virológom Thomasom Lorenzom a časom zisťujú, že na vyriešenie prípadu bude treba využiť viaceré nezákonné cestičky.

Krvavé vraždy minulosti, šialení sektári z konca 20. storočia či pôsobivé, futuristické sci-fi. Nové seriály roku 2018 majú veľký potenciál
Zdroj: Yellow Film & TV a Bavaria Fiction

7. Counterpart - ? (réžia: Alik Sakharov, Morten Tyldum)

Obyčajný život prostého úradníka Howarda (oscarový J.K. Simmons) sa mení vo chvíli, kedy stretne svojho takmer identického dvojníka z paralelného sveta. Navonok totiž vyzerajú rovnako, ale jeho "druhé ja" je ráznejšie a odhodlanejšie S týmto stretnutím sa ale v Howardovom živote začnú rozbiehať ďalšie nebezpečné hry a hlavnej postave začne ísť o život. Jediný, komu môže veriť, je práve jeho dvojník. 

8. Roseanne - 27. marec/březen (réžia: Roseanne Barr)
Spomínate si ešte na Roseanne? Americký sitkom z konca 80. rokov, kde si hlavné úlohy zahrala Roseanne Barr a John Goodman? Nevieme, či vás touto informáciou potešíme, ale v nasledujúcom roku nás čaká jeho (zatiaľ) osemdielny reboot. V ňom opätovne uvidíme Roseanne a Goodmana, no zároveň aj Laurie Metcalf, Michaela Fishmana, Sarah Gilbert či Sarah Chalke.

9. Maniac - ? (réžia: Cary Fukunaga)

Pokiaľ by sme mali vidieť seriál o psychiatrickom pacientovi, ktorý neustále uniká do rôznych realít a tým pádom si môže v hlave vytvoriť naozaj čokoľvek, bezpochyby by sme do hlavnej role uvítali šialeného komedianta Jonaha Hilla. A tak sa aj stalo. Minimálne čo sa hereckého obsadenia týka (po jeho boku uvidíme aj sympatickú Emmu Stone), sa Netflix rozhodol naozaj správne. Už len dúfať, aby celý projekt s názvom Maniac dopadol dobre a parádne nás pobavil. Mimochodom, námet tvorcovia čerpali z rovnomenného nórskeho seriálu (trailer nižšie). Podobne bláznivá postava bude pre Hilla ako stvorená, nemyslíte?


10. Altered Carbon - 2. február/únor (réžia: Miguel Sapochnik)

Fyzická smrť nemusí byť konečnou. Pokiaľ máte dostatok peňazí, jednoducho si vašu myseľ prenesiete do iného tela. Podobná vec sa stala aj aristokratovi Laurensovi Bancroftovi (James Purefoy), ktorý si na vyšetrenie svojej vraždy najal bývalého vojaka Takeshiho Kovacsa (Joel Kinnaman, známy z poslednej série House of Cards). V tomto famózne pôsobiacom sci-fi podľa nemenej skvelej upútavky nebude chýbať ani dávka erotiky a akcie. A fanúšikovia Blade Runnera si azda prídu konečne na svoje aj v seriálovej podobe.

11. Sharp Objects - jún/červen (réžia: Jean-Marc Vallée)

Reportérka Camille (Amy Adams) posledné mesiace strávila pobytom v psychiatrickej liečebni. Na to sa vracia do svojho rodného mesta, kde je konfrontovaná vraždou mladých študentiek. Tieto prípady sú vzájomne spájané od chvíle, kedy sa zistí, že obom zavraždeným dievčatám chýbajú zuby. Camille sa tak musí vysporiadať so svojou krehkou psychikou, miestnymi vraždami a rodinnými nezrovnalosťami. Veríme, že Amy Adams je nadmieru talentovanou herečkou na to, aby pozíciu kľúčovej postavy utiahla na jednotku.

Krvavé vraždy minulosti, šialení sektári z konca 20. storočia či pôsobivé, futuristické sci-fi. Nové seriály roku 2018 majú veľký potenciál
Zdroj: Columbia Pictures

12. Titans - ? (réžia: Brad Anderson)

Po Black Lightningovi tu máme ďalší komiksový seriál, tentokrát od spoločnosti Warner Bros. V ňom budeme sledovať dobrodružstvá Batmanoho bývalého parťáka Robina (Brenton Thwaites). Po jeho boku sa však objavia aj hrdinovia, ako Starfire, Raven či Beast Boy. Trailer si síce pre nás tvorcovia doposiaľ neprichystali a bohužiaľ nepoznáme ani dátum premiéry, ale aspoň vieme, ako bude vyzerať samotný Robin. Čo na neho poviete? 

Krvavé vraždy minulosti, šialení sektári z konca 20. storočia či pôsobivé, futuristické sci-fi. Nové seriály roku 2018 majú veľký potenciál
Zdroj: Warner Bros. Television Distribution

13. Judge Dredd: Mega City One - ? (producent: Jason Kingsley)
Podľa komiksovej predlohy kultového Judge Dredda vznikli už rovno dva filmy. Prvým bol Stalloneho Dredd z roku 1995 a následne snímka z roku 2012 s Karlom Urbanom. A práve charizmatický Urban sa možno do hlavnej role vráti aj v seriáli s podtitulom Mega City One (nemáme však žiadne potvrdené info). Projekt budú produkovať Mark Stern (Battlestar Galactica), Stuart Ford a Jason Kingsley spoločne s Chrisom Kingsleym (Dredd z roku 2012). Bohužiaľ, informácií ohľadom sariálu je málo a ešte menej, no tie dostupné si môžete nájsť v našom vlákne, kde nájdete aj prvý plagát a dvojicu concept artov. 


Krvavé vraždy minulosti, šialení sektári z konca 20. storočia či pôsobivé, futuristické sci-fi. Nové seriály roku 2018 majú veľký potenciál
Zdroj: Entertainment Film Distributors a Lionsgate

14. Snowpiercer - ? (réžia pilotného dielu: Scott Derrickson)

Podobne ako pri Judge Dreddovi hovoríme o pôvodnom filmovom spracovaní, ktoré v roku 2018 dostane aj seriálovú podobu. V nej bližšie nahliadneme na post-apokalyptickú budúcnosť a netradičné rozdelenie spoločenských vrstiev. S istotou však ešte nevieme povedať, či do seriálu možno rátať aj s jeho filmovým hereckým predstaviteľom Chrisom Evansom. Na strane druhej, máme potvrdené mená, ako Annalise Basso, Antonio Cayonne, Jennifer Connelly (!), Jesse Downs a ďalší. Prijali by ste medzi nimi aj Evansa?

15. The Ballad of Buster Scruggs - ? (réžia: Joel a Ethan Coenovci)

Režisérke duo bratov Coenovcov nemusíme filmovým fanúšikom snáď ani predstavovať, pretože ich snímky, ako Fargo, Big Lebowski či True Grit, hovoria hádam samé za seba. V rámci seriálovej tvorby ale Coenovci nie sú žiadna ostrieľaná partia, no o to viac sme na ich projekt s názvom The Ballad of Buster Scrugss zvedaví. V seriálovej antológii by sme mali uvítať hercov, ako James Franco, Zoe Kazan, Tyne Daly či Ralph Ineson. Žánrovo hovoríme o westerne a čo sa počtu dielov týka, tých by malo byť šesť. Dokonca sa povráva, že seriál by mohol byť premietaný aj v kinosálach. Čo na to poviete? 

Krvavé vraždy minulosti, šialení sektári z konca 20. storočia či pôsobivé, futuristické sci-fi. Nové seriály roku 2018 majú veľký potenciál
Zdroj: Paramount Pictures
Anketa:
Ktorý z menovaných seriálov vás najviac zaujal?
Waco
Castle Rock
The Alienist
Mosaic
Black Lightning
Arctic Circle
Counterpart
Roseanne
Maniac
Altered Carbon
Shapr Objects
Titans
Judge Dredd
Snowpiercer
The Ballad of Buster Scruggs
Waco
9 %
28 Hlasov
Castle Rock
7 %
21 Hlasov
The Alienist
14 %
46 Hlasov
Mosaic
2 %
8 Hlasov
Black Lightning
1 %
3 Hlasy
Arctic Circle
2 %
5 Hlasov
Counterpart
2 %
6 Hlasov
Roseanne
3 %
10 Hlasov
Maniac
6 %
19 Hlasov
Altered Carbon
17 %
55 Hlasov
Shapr Objects
3 %
11 Hlasov
Titans
7 %
21 Hlasov
Judge Dredd
13 %
42 Hlasov
Snowpiercer
5 %
16 Hlasov
The Ballad of Buster Scruggs
10 %
31 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia