Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2017, 14:22
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Oceán po hurikáne Irma zmizol aj na Floride. Ľudia kráčali desiatky metrov po miestach, kde bola pred pár hodinami voda

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Americký polostrov zažíva mohútne záplavy aj doznievajúci hurikán.

Aj americká Florida zažíva v posledných hodinách nárazy silného vetra a záplavy spôsobené hurikánom Irma. Práve Irma, ktorá zrovnala množstvo karibských ostrovov so zemou, včera spôsobila vzácny prírodný fenomén, keď pri Bahamách vysala oceán z pláží a ľudia iba neveriacky pozorovali odhalené oceánske dno bez charakteristickej tyrkysovej vody. Po presune hurikánu nad americký polostrov sa už v Miami objavili masívne záplavy, ale horšie je na tom oblasť pri meste Tampa, kde práve prešlo oko, a teda centrum hurikánu, a zopakovalo fenomén z Bahám.

Zo zátoky Tampa Bay sa odrazu vyparila všetka voda a napriek výrazným varovaniam od meteorológov, že voda sa len tak nestratila a o niekoľko hodín, aj keď nikto nevie presne predpovedať kedy, sa bude vracať a je možné, že aj s oveľa väčšou intenzitou a silou. Nízky tlak v oku hurikánu vodu z pobrežia odtiahol a v takejto situácii je maximálne nezodpovedné vydať sa objavovať, čo voda odkryla. Varovania však stovky obyvateľov Floridy ignorovali a vybrali sa na prechádzku po odhalenom oceánskom dne, pričom mnohí z nich zašli až desiatky či stovky metrov od brehu, čím riskovali svoje životy. Hurikán Irma momentálne meteorológovia klasifikujú ako hurikán prvej kategórie, takže rýchlosť vetra už nedosahuje rekordné čísla, avšak mnohé časti Floridy trpia mohutnými záplavami a nepretržitými búrkami, ktoré prišli spoločne s hurikánom.




Domov
Zdieľať
Diskusia