Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2017, 9:13
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Epilepsia, záchvaty na dennom poriadku a žiadna nádej. Nezdravému chlapcovi nakoniec pomohol konopný olej

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Billy ochutnal alternatívu a podarilo sa.

Billy Caldwell je 11-ročný chlapec, ktorý trpí nebezpečnou epilepsiou. Teda lepšie povedané trpel, pretože jeho mama tvrdí, že už viac ako 300 dní nemal žiadny záchvat. Odkedy sa lieči produktom z lekárskej marihuany, jeho zdravotný stav nabral výrazne odlišný smer. Výrobca takzvaného CBD (kanabidiol) oleja sa navyše premenoval a od júla nesie názov Billy’s Bud

Web Independent píše, že lekárom iná možnosť už ani nezostávala. Bežné lieky mu kvôli vážnemu stavu vraj takmer vôbec nepomáhali a jeden jediný záchvat mohol znamenať úplný koniec. Občas ho podľa dostupných informácií denne čakalo aj niekoľko desiatok. Riziko bolo teda obrovské.

Dnes je však na tom podstatne lepšie, čo sa zároveň týka aj autizmu. Podľa slov rodinných príslušníkov začal nadväzovať očný kontakt a prejavuje záujem o predmety, akými sú napríklad hračky či knihy.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Liečba začala v USA ešte počas minulého roka, no konopný olej o pár mesiacov neskôr presunuli do Írska, kde ho dostal do rúk jeho všeobecný lekár. Billy sa tak stal prvý pacient, ktorému bol v Spojenom kráľovstve predpísaný produkt z lekárskej marihuany.

Domov
Zdieľať
Diskusia