Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2017, 14:39
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ľudia ju urážajú, no ona si bradu oholiť nechce. Svojrázna Alma tvrdí, že by si mal každý zachovať vlastnú identitu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Alma Torres trpí neliečiteľným syndrómom. Vďaka nemu však bojuje proti spoločnosti.

Takmer každý z nás sa prispôsobuje dobe a snaží sa byť príťažlivým pre ostatných ľudí, no to je pre 24-ročnú fotografku z New Yorku Almu Torres úplne nemysliteľné. Tá sa môže hrdiť poriadnou bradou a tú si vôbec neplánuje oholiť. Miesto toho si okolo nej postavila svoj instagramový účet a stala sa internetovou celebritou. Sú za tým samozrejme feministické pohnútky. Podľa Almy sú dnešné ženy priveľmi ovplyvňované rýchlym tokom doby, ktorému sa musia prispôsobovať. Svet má vraj o ženách vytvorené ideály a tá, ktorá ich nespĺňa, akoby nepatrila na túto planétu. Alma Torres sa však voči tomuto rozhodla bojovať, a to práve pomocou jej netradičného ochlpenia,

To získala "vďaka" syndrómu polycistických ovárií (PCOS). Táto hormonálna porucha môže v krajných spôsoboch priniesť aj neplodnosť a časti hormonálneho systému nepracujú tak, ako by mali. To môže ústiť k vyššej hmotnosti, k problémom s menštruáciou či s pohlavnými znakmi a bohužiaľ, syndróm nie je liečiteľný. 

Domov
Zdieľať
Diskusia