Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2017, 14:00
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Slovensko obletela fotografia našich vyčerpaných hasičov po dlhých hodinách boja s lesným požiarom. Potrebovali doplniť sily priamo v prírode

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenskí hasiči napokon hasenie požiaru zvládli.

Slovenskí hasiči nemajú v lete veľa priestoru na oddych, pretože z každej strany našej krajiny hrozia riziká rozsiahlych požiarov. Slnečné počasie hasičom nepridáva na pohode a ak sa už oheň rozhorí, potom musia nasadiť svoje životy a snažiť sa uhasiť požiar ešte pred tým, než napácha obrovské škody na majetku aj na našej prírode. Facebooková stránka s názvom Modul pozemného hasenia Slovensko, čo je skupina spadajúca pod náš hasičský zbor zameraná najmä na hasenie lesných a ako už z názvu vyplýva, pozemných požiarov, bola pred pár dňami nasadená v oblasti pri obci Jakubov, kde horel les a hasenie si vyžiadalo desiatky hasičov.

Ako informoval portál Noizz.sk, viac než 150 z nich bojovalo s požiarom viac ako jeden celý deň nepretržite a po 12-hodinovej zmene boli hasiči natoľko vyčerpaní, že si len tak poľahali, kam sa práve dalo a zopár hodín si pospali, aby nabrali sily na ďalšie hasenie. Jednému z hasičov sa kolegov podarilo zachytiť presne pri odpočinku na provizórnych prírodných posteliach a internetom sa fotka rýchlo rozšírila, pretože si často ani neuvedomujeme, aké máme šťastie, že existujú muži, ktorí sa starajú o našu bezpečnosť.  

Domov
Zdieľať
Diskusia