Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2017, 19:43
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Čínska diaľničná križovatka ako z nočnej mory. Obsahuje 5 vrstiev, 20 privádzačov a vodiči môžu jazdiť až 8 rôznymi smermi

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Vynaliezavosť Číňanov nemá konca kraja, čo sa odzrkadlilo aj na tomto projekte.

Číňania sa pri náročných konštrukciách dokázali odjakživa vynájsť a napokon vybudovať čosi, čo by im mohol závidieť celý svet. Nehovoríme teraz o Veľkom čínskom múre, ale o najnovšej diaľničnej križovatke z mesta Chongqing, s ktorou by zrejme mal problém aj ten najskúsenejší vodič. Križovatku začali Číňania budovať ešte v roku 2009 a výstavba trvala takmer celých 8 rokov, pretože ju dokončili až 31. mája tohto roku, ale vodičom ju odovzdajú do užívania až začiatkom budúceho. Jej zložitosť sa skvele odzrkadľuje na tom, že samotná križovatka obsahuje až 5 rôznych vrstiev, čiže jednotlivých ciest umiestnených nad sebou, ďalších 20 diaľničných privádzačov na malom území a ešte aj 8 rôznych smerov, ktorými sa autá pri vjazde či schádzaní z diaľnice vydávajú.

Šéfovia celého projektu sa už stihli vyjadriť aj na margo obáv, ktoré sa objavili u mnohých vodičov, že sa na križovatke určite stratia, keď im oznámili, že ak budú dávať dobrý pozor na značky, svoju potrebnú cestu nájdu veľmi jednoducho. Ak sa dokonca vodič pomýli a zabudne odbočiť, alebo sa vyberie opačným smerom, o kilometer či niekoľko stoviek metrov naňho bude čakať ďalší výjazd, ktorým bude môcť svoju chybu okamžite napraviť. Číňania už dokonca na križovatke otestovali aj komerčné navigácie, ktoré vo väčšine prípadov uspeli, a tak sa vodiči nemusia obávať, že by v sieti ciest zostali uväznení naveky.

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30




Domov
Zdieľať
Diskusia