Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2017, 21:23
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Slovenskí policajti zachránili na diaľnici mužovi s infarktom život. Prišlo mu zle a len vďaka ich včasnému zákroku to prežil

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vodič kamióna len zúfalo mával na okoloidúcich vodičov.

Slováci na policajtov najradšej nadávajú, pretože do povedomia sa zvyčajne dostávajú tie negatívne správy a stovky pozitívnych zostávajú v úzadí. Našťastie, stránka Polícia Slovenskej republiky na Facebooku, ktorá na sociálnej sieti funguje už niekoľko týždňov a informuje občanov o tom, čo sa momentálne na Slovensku deje, zabezpečuje aj šírenie pozitívnych policajných správ. Presvedčili sme sa o tom nedávno, keď sa policajti zahrali na sprievod vodiča s rodiacou manželkou v aute, ale tentoraz stáli pri záchrane života. Príslušníci diaľničnej polície dostali hlásenie o tom, že na diaľnici D1 pri Žiline sa pohybuje muž, ktorého pohyby vyzerali nekontrolovane a začal dokonca mávať na okoloidúcich vodičov, čo u viacerých z nich vyvolalo zmätok a muža radšej nahlásili na polícii.

Hliadka hneď po príchode zistila, že muž má zrejme náhly zdravotný problém, pretože im odpadol pri odstavenom kamióne. Policajti si zachovali chladnú hlavu, okamžite zavolali záchranu a do jej príchodu muža nielenže presunuli do tieňa, ale ešte s ním aj v rámci možností komunikovali a poskytli mu predlekársku prvú pomoc, vďaka čomu muž neupadol do bezvedomia aj napriek bolestiam na hrudi či mravčeniu v rukách, čo boli jasné príznaky infarktu. Postihnutý vodič kamiónu celú situáciu našťastie vďaka zásahu policajtov a potom aj záchranárov prežil, ba čo viac, hliadka ešte aj informovala o situácii jeho rodinných príslušníkov a zabezpečila aj odvoz jeho odstaveného kamióna. Je vidieť, že policajti skutočne pomáhajú a chránia, ale tak často sa k nám tie pozitívne správy nedostávajú.  

Domov
Zdieľať
Diskusia