Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2017, 9:26
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Muž dostal pokutu 3600 eur za obyčajný lajk na Facebooku. Na sociálnej sieti vďaka reakcii označoval aktivistu za fašistu aj rasistu

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Na sociálnych sieťach si treba dávať väčší pozor.

Najnovšie si už človek musí dávať pozor aj na to, čo lajkne na Facebooku. Sociálne siete začali v posledných rokoch čoraz viac prenikať do našich bežných životov a presvedčil sa o tom aj jeden nemenovaný chlapík zo Švajčiarska, ktorému súd v Zurichu uložil pokutu vo výške až 3600 eur za to, čo lajkol na Facebooku. Muž bol obžalovaný z niekoľkých prečinov ohovárania, pretože na sociálnej sieti pripojil svoj lajk pod príspevky označujúce jedného aktivistu za antisemitu, rasistu a fašistu. Príspevky pritom neboli napísané priamo mužom, ale treťou stranou, čo ale súdu nevadilo a obžaloba bolo zdôvodnená tým, že lajkovaním muž nielenže súhlasil s výrokmi, ale ešte ich aj šíril medzi svojimi priateľmi, ktorí mohli jeho reakcie vidieť.

Na súde dostal chlapík príležitosť podložiť svoje nepriame obvinenia voči aktivistovi konkrétnymi dôkazmi, lenže to sa mu nepodarilo, a tak súd rozhodol, že si muž zaslúži finančnú pokutu. Aj keď má ešte stále šancu odvolať sa, ide zrejme o prvý celosvetový prípad toho, keď bol niekto obžalovaný z ohovárania kvôli obyčajnému lajku na Facebooku, a tak uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Na jednej strane sa sociálne siete dostávajú k ľuďom nebezpečne blízko, ale na druhej strane musí byť človek zodpovedný za svoje konanie a názory aj na internete.

Muž dostal pokutu 3600 eur za obyčajný lajk na Facebooku. Na sociálnej sieti vďaka reakcii označoval aktivistu za fašistu aj rasistu
Zdroj: wikimedia
Domov
Zdieľať
Diskusia