Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2017, 10:31
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Jedna aplikácia mu zarobí aj sedemciferné sumy. Allen vyrastal v úplnej chudobe, ale dnes jazdí na Lamborghini a nedáva šancu ženám bez peňaženky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Milióny za vyvíjanie aplikácií.

Ešte len pred niekoľkými rokmi oslávil svoje 30. narodeniny a už v tom čase vďaka svojej snahe a aktivitám zarábal desiatky tisíc dolárov týždne. Syn chudobných prisťahovalcov do Spojených štátov amerických Allen Wong nemal svoje detstvo ani zďaleka jednoduché a ľahké, o čom svedčí najmä fakt, že jeho mama v detstve vyrastala v slumoch, čiže skutočne najchudobnejších štvrtiach v juhovýchodnej Ázii a oveľa lepšie to spočiatku nebolo ani po emigrácii do USA.

Aj keď Allen dostal šancu študovať a vzdelávať sa, jeho rodičia deň čo deň tvrdo pracovali, aby mu zabezpečili aspoň o trochu lepšiu budúcnosť, aká pravdepodobne čakala ich. Celá rodina sa presťahovala do New Yorku a otec sa pustil do práce, avšak nenašiel žiadnu lepšiu prácu ako pozíciu v továrni na oblečenie, kde pracovalo obrovské množstvo ľudí za zúfalo nízku plácu. Allen sa preto presťahoval do Los Angeles, kde sa dostal na univerzitu UCLA a musel nechať svojich rodičov napospas osudu, pretože pred ním stálo niekoľko výziev.

Vo svojom voľnom čase rád hrával počítačové hry a namiesto univerzity sa radšej venoval vývoju modov do jeho obľúbených hier, takže programovanie ho sprevádzalo už približne od začiatku puberty a priviedlo ho k nemu samozrejme hranie hier.

Jedna aplikácia mu zarobí aj sedemciferné sumy. Allen vyrastal v úplnej chudobe, ale dnes jazdí na Lamborghini a nedáva šancu ženám bez peňaženky
Zdroj: Allen WOng

Na univerzite sa dlhší čas pokúšal o vývoj modov do hry World of Warcraft, vďaka čomu si chcel privyrobiť, aby mohol odbremeniť svojich rodičov, ale s odstupom času spomína, že spoločnosť Blizzard stojaca za hrou World of Warcraft nakoniec žiadne z jeho úprav neschválila, a tak Allen obrátil pozornosť na všeobecné programovanie.

Dnes tvrdí, že univerzita, na ktorej napokon získal titul z počítačových vied, ho naučila najmä teoretické poznatky a až tieto základy mu umožnili efektívne prísť na to, že ho programovanie skutočne baví. Pred viac než 8 rokmi bola situácia na trhu s mobilnými aplikáciami oveľa voľnejšia a jednoduchšia, a preto Allen rýchlo pochopil, čo musí urobiť, aby začal zarábať aspoň nejaké tie peniaze. Spočiatku sa zameriaval najmä produkovanie vysokého počtu aplikácií, pretože vedel, že vďaka vývoju jedinej aplikácie státisíce dolárov nezarobí a nakoniec sa to ukázalo ako najlepší možný ťah. Ako Allen sám hovorí, už po pár mesiacoch aktívneho programovania zarábal takmer 600 dolárov za jediný deň a začal si uvedomovať, že jeho schopnosti a zručnosti by mohol premeniť na podnikateľský projekt zarábajúci státisíce dolárov každučký rok.

Nanešťastie, profesionálny úspech krátko po skončení univerzity prekryla smutná udalosť v jeho života, pretože mu predčasne zomrel otec a jeho mama celú situáciu ani zďaleka nezvládla. Na ďalších päť či šesť rokov sa ocitla v otrasnej psychickej situácii, neustále dostávala panické záchvaty a nevedela si zvyknúť na to, že jej osud tak nespravodlivo odobral manžela.

Allen sa po smrti vlastného otca musel vrátiť späť do New Yorku a dlhší čas sa starať o svoju chorú matku, čo ho napokon nakoplo a pustil sa do práce na svojej najúspešnejšej aplikácii. Stal sa ňou policajný skener, vďaka ktorému si ľudia môžu púšťať vysielanie na policajných frekvenciách z celého sveta a Allen do svojej aplikácie pridával nové a nové svetové oblasti, pričom jeho aplikácia sa dodnes drží na prvých miestach v rôznych kategóriách v obchode s aplikáciami. Okrem policajného skeneru má Allen na svedomí ďalšie aplikácie ako aplikáciu zameranú na ovládanie automobilov značky Tesla, aplikáciu o teniskách či aplikáciu na vyhľadávanie skladieb v rádiách po celom svete, pričom viackrát priznal, že všetky spomenuté aplikácie mu už zarobili šesťciferné čísla a to ani nehovoríme o spomínanom policajnom skeneri, ktorý už dávno prekonal aj sedemciferné čísla.

Svoj prvý milión dolárov pritom zarobil už v prvom roku programovania a jedným z jeho prvých najvýraznejších nákupov po zarobení väčšieho množstva peňazí sa stalo Lamborghini Aventador. V tom čase ešte býval v dome so svojou matkou, ale keďže nemal garáž, rozhodol sa kúpiť si ďalší dom hneď vedľa svojej matky, aby mohol Lamborghini parkovať v garáži a nie priamo na ulici.

Dnes sa Allen vozí nielen na Lamborghini, ale aj na automobile značky Tesla Model S, s ktorým využíva aj svoju vlastnú aplikáciu. Vďaka nej môže zadať Siri hlasový povel priamo do Apple Watch a jeho Tesla sa odrazu objaví priamo pred ním, pričom sama vyrazí z garáže a dorazí až priamo pred neho. Momentálne neplánuje žiadny ďalší nákup auta, pretože čaká na novinku od Lamborghini či Tesly a keď sa ho ľudia spýtali na najbláznivejší zážitok z programovania, spomenul si na bláznivý maratón, keď pracoval 100 hodín vkuse a počas tejto doby si pospal dokopy len 8 hodín. Motivovalo ho dokončenie jeho aplikácie a v súčasnosti sa mu to všetko vypláca, pretože ako sám tvrdí, dnes cestuje po svete, užíva si život a rád randí so ženami.

O ženách sa vyjadril, že po získaní miliónov dolárov si začal všímať oveľa vyšší záujem zo strany našich nežnejších polovičiek a ak by si rád vedel, ako Allen filtruje zlatokopky, tak si najčastejšie všíma, či žena pri platení vyberie peňaženku a či vôbec nejakú peňaženku vlastní. Ak by si o ňom rád zistil ešte viac, potom ho sleduj na Facebooku a prečítaj si aj všetky otázky a odpovede na portáli Reddit.

Domov
Zdieľať
Diskusia