Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2017, 12:26
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Mladý Slovák Dávid vybalil gitaru v nákupnom centre a je favorit projektu Viva Ulica!

REFRESHER
Uložiť Uložené

Zapoj sa aj ty do projektu Viva Musica a predveď svoj talent.

Slovenské ulice a pouličná hudba – to nejde veľmi dokopy. Všimli si to aj v Slovenskej sporiteľni, ktorá na základe dlhodobého sponzoringu festivalu Viva Musica! prišla s myšlienkou dostať do slovenských ulíc konečne kvalitnú hudbu. A podľa prvých prihlásených na www.vivaulica.sk to zatiaľ vyzerá tak, že sa jej to tento rok podarí.

Jedným z hudobníkov, ktorých projekt zaujal je aj David Bílek, ktorého by ste možno medzi klasickými hudobníkmi nečakali. „David je v našom projekte skôr výnimka. Hľadáme predovšetkým hudobníkov, ktorí hrajú klasickú hudbu alebo klasiku na moderných nástrojoch. Jednoducho classic goes modern,“ prizvukuje dlhodobé heslo festivalu Matej Drlička, riaditeľ Viva Musica!. „Stačí si však pozrieť pár minút z jeho hrania a pochopíte, že je to fenomenálny talent,“ dodáva. Video z Dávidovho hrania si môžete pozrieť tu.

Braňo Kostka a Ľubica Čekovská doplnia Mateja Drličku v porote na veľkom kastingu. Na ten sa dostanú vybraní hudobníci spomedzi všetkých prihlásených. Z kastingu vzíde desať najlepších, ktorí dostanú oficiálne miesto v uliciach Bratislavy, honorár od Slovenskej sporiteľne, hodiny u špičkového hudobného pedagóga a možnosť vystúpiť na festivale Viva Musica! 2017. Hudobníci sa môžu prihlasovať do konca apríla.

Ak robíte dobrú hudbu a veríte, že pouličná hudba je umenie, nahrajte video svojho hrania na www.vivaulica.sk. Za hlasovanie za ostatných hudobníkov môžete vyhrať vstupenky na Viva Musica 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia