Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2017, 13:07
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Kúpil si tank za 35-tisíc eur a našiel v ňom zlato za viac než 2 milióny. Zrejme ho tam ukryli vojaci počas Vojny v Zálive

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Šťastie sa na Nicka usmialo vďaka vojenskej vášni.

Nikdy nevieš, kedy sa na teba usmeje šťastie. Vášnivý zberateľ vojenských vozidiel a predmetov Nick Mead zažil jedno z najkrajších prekvapení svojho života po tom, čo na portáli eBay objavil ponuku na predaj ruského tanku T54/69 a keďže mu stroj okamžite padol do oka, skontaktoval sa s jeho majiteľom a nakoniec sa dohodli na výmene. Nick získal ruský tank a na oplátku dostala druhá strana vojenské nákladné auto spolu so samohybným delom, pričom celková hodnota oboch strojov sa pohybovala okolo 35-tisíc eur.

Nick si tank doviezol na svoju farmu, kde má približne ďalších 150 vojenských strojov, a s kamarátom mechanikom sa pustili do jeho prestavby. Chceli ho dať do pôvodného stavu, a tak museli hromadu súčiastok povyberať a práve pri tejto činnosti narazili na nezvyčajné úpravy palivovej nádrže. Po bližšej prehliadke zistili, že veľkú časť palivovej nádrže vojaci zrejme prederavili a ukryli do nej až päť tehličiek čistého zlata. Nanešťastie pre vojakov, ku tanku s pokladom sa po vojne už nedostali, pričom stroj bol s najväčšou pravdepodobnosťou používaný vo Vojne v Perzskom zálive, a zlato za približne 2,3-milióna eur tak zostalo šťastnému Nickovi.


Domov
Zdieľať
Diskusia