Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2017, 10:47
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Znečistený vzduch a smog? Majiteľom danej usadlosti na hranici lesa v Číne to nehrozí

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Aj v najľudnatejšej krajine na svete si môžu niektorí vyvolení užívať dokonalé súkromie a čerstvý vzduch.

Už to bude pekných pár týždňov, kedy sme vám naposledy ukázali zaujímavú nehnuteľnosť nachádzajúcu sa v Ázii, a tak sa to dnes pokúsime napraviť úchvatným domom zasadeným v lone prírody. Konkrétne si to namierime do ďalekej Číny, kde sa daná krása týči  už druhým rokom. 

The Qiyun Mountain Tree House, ako znie celý názov projektu z portfólia tamojších architektov zastupujúcich Bengo Studio, sa síce rozprestiera len na 120 metrov štvorcových, ale priestrannosti poskytuje viac, než dostatok. Ako je to vôbec možné? Veľmi jednoducho, zastavaná plocha síce predstavuje len vyššie uvedenú cifru, avšak netradičným poňatím kaskádovej výstavby vzniklo nádherné množstvo voľného priestoru. Veľmi málo preferovaný typ nehnuteľnosti, ktorá ale zväčša vyzerá fantasticky, presne ako v uvedenom príklade.

Oku lahodiaci objekt plný oblých tvarov a línií, kubusových častí a kvalitných materiálov je vyšperkovaný umiestnením vo svahovitom teréne na pokrají lesa a cestných komunikácií. Predovšetkým tá všade prítomná zeleň je nielen v najľudnatejšej krajine na svete v súčasnosti mimoriadne vzácna a vyhľadávaná čoraz častejšie, ale aj o to ťažšie. Obyvatelia Číny by o tom určite vedeli veľmi veľa rozprávať...

V ničom, čo sa týka krásy, však nezaostáva ani interiér, ktorému opäť raz ukážkovo dominuje drevo, jednoduchosť a nadrozmerné sklá. Hlavne posledný menovaný prvok zažíva v posledných dvoch-troch rokoch mimoriadný boom a vídame ho často už aj na stavbách v našich končinách, čo je super. Teraz vás už ale nebudeme zbytočne naťahovať ďalšími slovami a radšej sa presunieme k samotným záberom od fotografa Chena Haoa

V prípade, že viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín, ktoré taktiež stoja za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie, ďakujeme!

Domov
Zdieľať
Diskusia