Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2017, 14:44
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Austrálčania sa v posledných dňoch tešia z magickej polárnej žiary pri južnom póle. Aurora Australis nie je len romantická, ale aj nekonečná

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Za polárnou žiarou sa môžeš vybrať aj do Austrálie či Tasmánie.

Tisíce zamilovaných dvojíc sa každý rok vydávajú na Island alebo do Kanady, Nórska či Fínska, aby sa mohli pokochať zázračne vyzerajúcou polárnou žiarou. Ak by ťa ale teploty klesajúce pod bod mrazu v severských krajinách nebavili, potom sa môžeš vybrať aj na opačnú stranu sveta a zažiť podobne magické prírodné divadlo. Aj južný pól totiž má svoju vlastnú polárnu žiaru, ktorá dostala názov Aurora Australis, a najlepšie ju môžeš pozorovať z Austrálie, Nového Zélandu, Tasmánie či Antarktídy. Do zamrznutej Antarktídy sa zrejme tak ľahko nedostaneš, a tak ti zostáva napríklad Austrália či Tasmánia, odkiaľ bola zachytená väčšina priložených fotografií. Je skutočne neuveriteľné, aký nadherný vie byť obyčajný prírodný fenomén, ktorý v človeku zanechá spomienky na celý život.






Domov
Zdieľať
Diskusia