Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2017, 19:26
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Vďaka Erasmu sa už narodilo viac než milión detí. Európsky program pre študentov rozširuje obzory a ešte aj pomáha pri hľadaní práce či partnera

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mladí ľudia so zahraničnými skúsenosťami sú atraktívnejší aj pre zamestnávateľov.

Moderná spoločnosť a túžba po spoločnej európskej integrácii nám za posledných 60 rokov priniesli desiatky skvelých vymožeností. Jednou z tých najlepších je určite európsky program pre študentov s názvom Erasmus, vďaka ktorému sa študenti môžu dostať mimo svojej domovskej krajiny a zažiť dobrodružstvá na opačnej strane Európy. Život v inej krajine pritom dokáže mladého človeka naučiť novým veciam, rozšíriť mu obzory, alebo mu dokonca nájsť lásku na celý život či pomôcť pri splodení potomka. V rámci štúdie Európskej komisie odpovedalo viac než 88-tisíc študentov, učiteľov aj zamestnávateľov a výsledky boli mimoriadne zaujímavé.

Až tretina všetkých Erasmus študentov si vďaka programu našla partnera inej národnosti, čo bolo výrazne viac ako 13 percent u študentov, ktorí sa rozhodli zostať doma. Absolventi medzinárodného študijného programu pritom nielenže dokopy splodili už pravdepodobne viac ako 1 milión bábätiek, ale až 40 percent z nich potom pokračovalo v živote a zamestnaní v zahraničí, takže zážitky z Erasmu sa im osvedčili. Skúsenosti so životom za hranicami svojej domovskej krajiny vedia byť nápomocné aj pri hľadaní novej práce, keďže až 64 percent zamestnávateľov sa vyjadrilo, že uchádzači zo skúsenosťami so Životom v zahraničí by pre nich boli ešte o čosi atraktívnejší. My sme ti ešte pred niekoľkými týždňami priniesli zaujímavý článok o tom, prečo by si sa mal vybrať študovať do zahraničia, takže ak ťa vyššie spomenuté štatistiky nepresvedčili, možno ešte daj šancu niekoľkým ďalším dôvodom.

Vďaka Erasmu sa už narodilo viac než milión detí. Európsky program pre študentov rozširuje obzory a ešte aj pomáha pri hľadaní práce či partnera
Zdroj: tumblr
Domov
Zdieľať
Diskusia