Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2017, 14:58
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

8. séria The Walking Dead sľubuje viac napätia, rýchlejšie tempo a otvorenú vojnu. Čomu veríte vy?

FILMY A SERIÁLY THE WALKING DEAD
Uložiť Uložené

Seriálu The Walking Dead rapídne klesá sledovanosť a tvorcovia sa pokúsia vrátiť do starých koľají. Je to vôbec možné?

Siedmu sériu The Walking Dead máme konečne za sebou. Finále, žiaľ, nemôžeme prirovnať k poslednej epizóde šiestej série, ktorá sa skončila obrovským cliffhangerom a v podstate celú túto sériu nemôžeme veľmi porovnávať s tými predošlými. Po úvodných častiach sa príbeh spomalil, sústredil sa skôr na nepodstatné postavy a nepriniesol dávku akcie a napätia, akú sme čakali. Namiesto toho zvolil pomalé tempo, chodiacich nemŕtvych utlačil do pozadia a unudil takmer k smrti. Niet ani divu, že po celom svete rapídne klesli hodnotenia a sledovanosť - v marci tohto roka sledovalo Rickovu skupinu len 10,2 milióna amerických divákov, čo je obrovský spád dole. Už v minulom článku sme si povedali o informáciach týkajúcich sa budúcnosti série, a teda by vám malo byť známe, že sa tvorcovia pokúsia potiahnuť príbeh až na minimum dvanástich sérii, ak nie viac. Pravdou je, že viacerí z nás by si už priali koniec, a to taký, ktorý bude stáť za to a mať všetko to, čo TWD v poslednej dobe stratilo.

Na diagrame nižšie sa dá momentálna sledovanosť porovnávať s treťou sériou. Krivka pomaly ale isto klesá a finále ani len nedosahuje na úvodnú epizódu.

8. séria The Walking Dead sľubuje viac napätia, rýchlejšie tempo a otvorenú vojnu. Čomu veríte vy?
Zdroj: AMC/Wikipedia

Ako to tedá vyzerá so sériou s poradovým číslom osem? V prvom rade treba vyjadrenia AMC brať s nadhľadom, pretože pre sedmičku sľubovali drsnejšie konflikty medzi postavami a rozhodne viac toho, na čo sme sa všetci tešili. Predstavenie nového záporáka vyšlo na výbornú, a rovnako môžeme ohodnotiť aj prvú epizódu, ktorá bola jedna z tých najdesivejších a najbrutálnejších vôbec. A to je asi tak všetko. Viac sa však dozviete v našej recenzii. Nasledujúca séria by sa nemala sústrediť až tak na Alexandriu a podľa informácii by mala obsahovať viac dejových zvratov a nečakaných udalostí. AMC sa obhajuje, že sú momentálne všetky postavy (skupinky) vo vzájomnom verejnom konflikte a majú karty vyložené na stôl v zmysle, že sa navzájom dobre poznajú, a vedia, čo od seba navzájom očakávať. Tým pádom by sa dej mal o čosi zrýchliť. 

8. séria The Walking Dead sľubuje viac napätia, rýchlejšie tempo a otvorenú vojnu. Čomu veríte vy?
Zdroj: AMC

Čomu veríte vy? Myslíte si, že ešte existuje nádej na zlepšenie kvality? Kvôli citlivejším divákom sa po polovici siedmej série znížila agresivita a brutalita (nie, že by toho už nebolo málo). V tej ďalšej tvorcovia sľubujú otvorenú vojnu a menej fillerov či dejových odbočiek. Šestnásť epizód sa nám zdá ako priveľké číslo, a teda sme zvedaví, ako sa vedenie rozhodne o ďalšom postupe. Tak či onak, pokračovania sa dočkáme už túto jeseň. Ak stále patríte medzi verných divákov, nezabudnite si prečítať naše články o rozdieloch medzi seriálom a komiksami. Nájdete ich tu a tu. Do sekcie komentárov nám dajte vedieť, či AMC stále veríte a čo očakávate od osmičky.

Domov
Zdieľať
Diskusia