Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2017, 18:55
Čas čítania 0:42
Matúš Majer

Eset chce v Bratislave futuristický komplex, aký na Slovensku nemá obdoby. V obrovskom areáli má stáť aj škôlka či športový pavilón

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Pokochaj sa vizualizáciami odvážneho projektu slovenskej firmy.

Areál bývalej vojenskej nemocnice v Bratislave, na Patrónke, je dnes z veľkej časti nevyužitý, a tak sa mnohé spoločnosti zapájajú do verejnej súťaže, aby pozemok odkúpili pre svoje stavby. Bezpochyby najmajestátnejšie a najinovatívnejšie využitie ponúkla slovenská internetová firma so svetovou úrovňou Eset. So štúdiom Atelier A11 prišli s vizualizáciami futuristicky moderného centra, ktoré dokáže pojať až 1 400 zamestnancov. Nachádzať sa v ňom má športový pavilón, parkovisko pre 900 vozidiel, apartmány pre zahraničných pracovníkov či dokonca aj škôlka pre zamestnancov.

Eset chce v Bratislave futuristický komplex, aký na Slovensku nemá obdoby. V obrovskom areáli má stáť aj škôlka či športový pavilón
Zdroj: ESET

Rozpočet potrebný na výstavbu masívneho komplexu bude bezpochyby presahovať sto miliónov eur, informuje etrend.sk. S celým projektom Esetu je však veľký problém, o pozemok totiž prejavili záujem aj dve iné firmy a rozhodujúcim aspektom je ponúknutá cena. Jedna z nich, Forespo Reality 10, ponúkla totiž vyššiu sumu než Eset, niečo vyše 24 miliónov eur, mesto však s vyhlásením víťaza súťaže aj napriek tomu čaká. Nové sídlo Esetu by mohol slúžiť aj bežným ľuďom. Keďže leží v tesnom okolí obrovského bratislavského lesoparku, športujúcim by v budove mohli byť poskytované napríklad sprchy či šatne. Plánovaná doba realizácie sa pohybuje okolo piatich rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia