Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2017, 15:56
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Cara Delevingne odvracia vesmírne nebezpečenstvá vo veľkolepom traileri pre ambiciózne sci-fi Valerian od tvorcu Piateho elementu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Snímka Valerian and the City of a Thousand Planets v podaní Luca Bessona odhaľuje ďalšie vizuálne strhujúce zábery prostredníctvom celkom novej ukážky.

Od prvého a zároveň aj jediného plnohodnotného traileru pre blížiace sa sci-fi Valerian and the City of a Thousand Planets, za ktorým stojí známy francúzsky režisér a scenárista Luc Besson, obehli už viac ako štyri dlhočizné mesiace. V ňom sme sa mohli zoznámiť s ústrednou dvojkou hrdinov, zaujímavo vyzerajúcimi mimozemskými rasami a v neposlednom rade aj s celkom novým vesmírnym prostredím, sľubujúcim obrovské sci-fi dobrodružstvo. Obdobie absolútneho a niekedy priam až strašidelného ticha však muselo jedného dňa skončiť. A ako už v týchto chvíľach veľmi dobre viete, tým dňom je práve dnešok. Konečne bol totiž zverejnený už v poradí druhý poriadny trailer, ktorý sa nás opäť raz snaží presvedčiť, že návšteva kina jednoducho bude stáť za to.

Čo sa samotného príbehu týka, ten bude adaptáciou francúzskej komiksovej série Valérian and Laureline, ktorú ešte v roku 1967 vytvoril Pierre Christin a spolu s ním aj umelec Jean-Claude MézièresZaujímavosťou je, že dodnes sa týchto komiksov predalo už viac ako desať miliónov kusov celosvetovo, a to dokonca až v 21 jazykoch.

Nadchádzajúca snímka nám teda predstaví Valeriana (Dane DeHaan - The Amazing Spider-Man 2, Chronicle) a Laureline (Cara Delevingne - Suicide Squad, Paper Towns), špeciálnych vládnych agentov pre správu ľudských území, ktorých úlohou je udržovať poriadok v celom vesmíre. Dvojica sa na rozkaz veliteľa menom Arün Filitt (Clive Owen - Children of Men, seriál The Knick) vydáva na spoločnú misiu do ohromného medzigalaktického mesta Alfa, neustále rastúcej metropoly plnej tisícok rozličných foriem života zo všetkých štyroch kútov galaxie. Žije tu 17 miliónov obyvateľov, ktorí spojili svoje znalosti, technológie a zdroje pre spoločný blahobyt. Nie každý v Alfe má však rovnako dobrosrdečné ciele. Práve naopak. Neviditeľné sily v pozadí už pilne pracujú na svojom pláne a vystavujú tak ľudskú rasu obrovskému nebezpečenstvu.

Cara Delevingne odvracia vesmírne nebezpečenstvá vo veľkolepom traileri pre ambiciózne sci-fi Valerian od tvorcu Piateho elementu
Zdroj: EuropaCorp

Za scenárom spolu s réžiou stojí Luc Besson (The Fifth Element, Leon) a okrem vyššie spomínaných hercov sa objaví napríklad aj Ethan HawkeJohn GoodmanHerbie HancockKris Wu či Rihanna. Navyše, sci-fi Valerian And The City Of A Thousand Planets sa s rozpočtom vo výške 180 miliónov dolárov stane najdrahšou snímkou, akú kedy štúdio EuropaCorp produkovalo alebo distribuovalo. Dôkazom toho je aj skutočnosť, že francúzsky filmár si na natáčanie v parížskom ateliéri vyžiadal úplne všetky priestory. Česká premiéra je momentálne naplánovaná na 20. júla 2017, takže nám ostáva už iba dúfať, že sa v rovnaký deň dočkáme aj u nás. Pre viac informácií klikajte sem. Čo hovoríte na najnovšiu ukážku? Presvedčila vás o návšteve kina?

Cara Delevingne odvracia vesmírne nebezpečenstvá vo veľkolepom traileri pre ambiciózne sci-fi Valerian od tvorcu Piateho elementu
Zdroj: STX Entertainment
Domov
Zdieľať
Diskusia