Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2017, 18:12
Čas čítania 0:00
Marek R.

Autistického muža nazval zamestnanec fitka sprostým. Rozhodol sa tak naučiť právo, následne ho zažaloval a vyhral súd

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ten moment, keď si začneš do slabších, no oni ti to s prehľadom vrátia.

Ľudské ego u mnohých ľudí jednoducho nepustí a najradšej si ho dvíhajú útokom na slabších, mladších či dokonca až zdravotne postihnutých. Aj vo fitnes centrách by sme našli vysokú koncentráciu takýchto ľudí, o čom sa presvedčil aj 30-ročný Ketan trpiaci autizmom.

Celý incident sa odohral vo fitness centre, kde sa Ketan spolu s ďalšími ľudmi zúčastňoval spoločných cvičení. Ketanovi sa v jednom momente nepozdávalo tempo hudby, zdalo sa mu, že by sa hodilo niečo svižnejšie, no tréner si nenechal mudrovať do svojho cvičenia a niekoľkokrát označil mladého autistu za sprostého pred zrakmi asi 30 ľudí. Veľa ľudí by tento moment asi ďalej neriešilo, no Ketan si povedal, že sa nenechá urážať a po tom, ako to vedenie fitness centra odmietalo riešiť, si to namieril do miestnej knižnice a začal sa učiť právo, aby zažaloval zamestnancov. 

Hoci má jeho zamestnanie úplne iné zameranie a právo išlo naozaj mimo neho, poctivo sa na to pripravoval, študoval si prípady ohľadom diskriminácie a následne ich konzultoval. Celý tento proces mu zabral nakoniec až dva roky, no nakoniec bol pripravený. Zažaloval svoje fitness centrum, na súde uspel, kde sa zastupoval sám a Virgin Active sa mu museli ospravedlniť a, samozrejme, aj pridať nejakú tú finančnú kompenzáciu.

"Dvakrát ma nazval sprostým. Nazvať niekoho s mentálnym postihnutím hlúpym je podobné ako robiť si srandu z človeka na vozíku."

Domov
Zdieľať
Diskusia