Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2017, 18:17
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Nový Yeti sa zmení na Karoq, Škoda ale chystá aj Kodiaq kupé. Dôkazom toho je elektrická štúdia Vision E

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Mladoboleslavská automobilka poodhalila nové informácie.

V posledných dňoch sa v súvislosti s automobilkou Škoda hovorí najmä o novej, druhej generácii modelu Yeti. Nie je žiadnym tajomstvom, že pôjde o súrodenca Seatu Ateca, keďže bude zdieľať jeho techniku, po novom však už vieme aj to, že názov Yeti s najväčšou pravdepodobnosťou skončí. Česká značka má nástupcu malého SUV, respektíve lepšie povedané crossovera predstaviť pod úplne novým menom - Karoq. Pozadie tohto názvu zatiaľ nepoznáme, hovorí sa ale o tom, že nová generácia bude značne iná, väčšia, vyspelejšia a v neposlednom rade aj drahšia. Škoda chce preto novým menom upozorniť na výraznú medzigeneračnú výmenu, lepšie povedané, upriamiť pozornosť na príchod úplne nového auta. V tomto momente je ale dôležitejšie to, že toto nebude zďaleka jediné nové SUV-čko z Česka, keďže podľa posledných uniknutých materiálov škodovka v dohľadnej dobe chystá až trojicu nových modelov tejto kategórie. Jedným z nich bude už niekoľkokrát pretriasaná štýlovejšia verzia najväčšej novinky Škody, teda akýsi Kodiaq kupé.

Odporúčané
Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov 27. decembra 2023, 10:30

Dôkazom toho je aj najnovšia tlačová správa, kde Škoda oficiálne začína odhaľovať novú štúdiu Vision E. Sprvoti máme k dispozícii len sprievodnú ilustráciu, jej hlavná silueta ale jasne naznačuje, čo je vo veci. Podotknúť pritom treba, že "SUV kupé", ktoré zatiaľ voláme pracovne ako Kodiaq Coupé má byť prioritne pre čínsky trh, nakoľko česká automobilka v súčasnosti bojuje s kapacitnými a logistickými problémami. Fabrika v Kvasinách má totiž už teraz nedostačujúcu výrobnú kapacitu, nehovoriac o príchode nového Yetiho Karoqa. Príchod tohto štýlového variantu na európsky trh je tak otázny, jeho predobraz by sme mali ale spoznať už čoskoro na autosalóne v Šanghaji. Práve tam totiž Škoda plánuje odhaliť koncept Vision E, pričom ako sme si už za ostatné roky zvykli, ten bude po stránke tvaru karosérie prakticky totožný so sériovkou. Dôležité je pritom spomenúť, že práve v Šanghaji automobilka chce predstaviť svoj vôbec prvý elektromobil, no a práve písmeno "E" v názve to len a len potvrdzuje. Čoraz viac sa hovorí o novej platforme MEB, to sú ale na teraz viac-menej len špekulácie. Múdrejší tak budeme už o niekoľko týždňov.

Nový Yeti sa zmení na Karoq, Škoda ale chystá aj Kodiaq kupé. Dôkazom toho je elektrická štúdia Vision E
Zdroj: media.skoda-auto.com

Domov
Zdieľať
Diskusia