Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2017, 18:06
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Špičkoví inžinieri aj nadčasové technológie. Ako to vyzerá na mieste, kde vzniká virtuálna a rozšírená realita?

TECH
Uložiť Uložené

Šéf Facebooku nám ukázal priestory výskumného laboratória.

Len nedávno sme mali príležitosť vidieť jedno zo strategických a za bežných okolností verejnosti neprístupných dátových centier modrej sociálnej siete. Mark Zuckerberg sa ním pochválil priamo na svojom profile a dnes sa tak stalo opäť, avšak s výskumnou spoločnosťou zameranou na vývoj virtuálnej aj rozšírenej reality, ktorú ešte dávnejšie získal prostredníctvom mediálne známej akvizície pod svoje krídla. Ako je teda vidieť na vzácnych záberoch nižšie, laboratórium Oculus Research, kde sa okrem iného pracuje aj na zdokonaľovaní VR headsetu Oculus Rift, tvoria viaceré miestnosti zabezpečené biometrickými technológiami, v ktorých je rozdielna výbava, pretože sa v každej jednej realizuje odlišný typ vedeckej či inžinierskej práce. 

Cieľom vysoko kvalifikovaných ľudí, ktorí tu pre Oculus pracujú, je posúvať súčasné hranice technologického pokroku do nových úrovní. Mark vo svojom čerstvom statuse tvrdí, že súčasné smerovanie vývoja zameriavajú na "pokročilú optiku, sledovanie očí, zmiešanú realitu a na nové spôsoby, ako zmapovať ľudské telo", a že ich hlavný cieľ predstavuje zhotovenie nositeľného zariadenia, konkrétnejšie akési okuliare s tak kompaktnými rozmermi, že sa nám zmestia takmer kdekoľvek. "Softvér, ktorý ti umožní zažiť čokoľvek, a technológie, ktoré ti umožnia byť v kontakte s virtuálnym svetom, presne tak, ako sme v kontakte s tým skutočným."

Domov
Zdieľať
Diskusia