Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2017, 16:36
Čas čítania 0:00
Martin B.

Vydarený český seriál Vyšehrad si diváci zamilovali. S poriadnou dávkou humoru poukazuje na problémy mladých futbalistov so životosprávou

FILMY A SERIÁLY FUTBAL
Uložiť Uložené

Julius "Lavi" Lavický sa stal u našich susedov miláčikom a jeho hviezda mieri aj k nám.

Meno Jakub Štáfek nie je u nás veľmi známe, koniec koncov, tento mladý český herec si ani u našich západných susedov ešte nenašiel cestu medzi hereckú smotánku. Jeho najnovší počin Vyšehrad, ktorý okrem toho, že hrá hlavnú postavu, aj sám režíruje, ho však z ničoho nič vystrelil a jeho meno sa momentálne prepiera viac než dosť. Kto je ten chalan a ako si vôbec dovoľuje robiť si takú krutú srandu z českej futbalovej scény?

Hlavným hrdinom seriálu je Julius "Lavi" Lavický, talentovaný futbalista, ktorý však objaví krásy neviazaného života a slávy, čo ho zo Sparty Praha dostane až do tretej českej ligy. Tam sa jeho prístup o nič nezlepší a pokračuje vo svojom divokom živote, ktorý je primárne o alkohole, drogách a sexe. Jednoducho premárnený talent. Má to však v sebe, aj pre nefanúšikov futbalu, poriadnu dávku humoru, drsne provokuje známych hráčov a vystupuje tu napr. aj u nás dôverne známy Jakub Prachař či niekoľko českých futbalistov..

Vydarený český seriál Vyšehrad si diváci zamilovali. S poriadnou dávkou humoru poukazuje na problémy mladých futbalistov so životosprávou
Zdroj: repro Youtube/OBBOD

Seriál, ktorý je exkluzívnych produktom novej českej služby OBBOD (obdoba Netflixu či HBO GO), sa rýchlo dostal na Youtube a jeho sledovanosť je v priemere približne pol milióna ľudí na jeden diel. Ľudí seriál tak baví, že si vyžiadali aj merch s logom JL10, čo je fiktívna značka, ktorú hlavná postava vlastní. Samotní tvorcovia priznávajú, že extrémny záujem ich prekvapil a nečakali ho.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

Vynorili sa ale aj otázky, nakoľko je "Lavi" podobný realite, či je problém so správaním futbalistov naozaj taký enormný. Jakub Štáfek potom v rozhovore pre DVTV priznal, že "Lavi" je poskladaný hneď z niekoľkých futbalistov a hoci sa vystupovanie hlavnej postavy zdá byť drsné a nemožné, realita je podľa neho ešte oveľa horšia. Ktovie, akoby vyzeral podobný seriál, keby si na paškál vzal slovenských futbalistov. Pár našich chalanov, ktorí už nejaký ten prúser vyviedli, tu určite máme.

Na internete je momentálne k dispozícii prvých 5 dielov, celkovo by ich malo byť 10. Vzhľadom na obrovský záujem verejnosti je však možné, že sa vydarený počin dočká aj pokračovania. Seriál získal na filmovej sieti ČSFD hodnotenie 83% a chválou nešetria ani kritici.

Domov
Zdieľať
Diskusia