Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2016, 20:22
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Najočakávanejšie animované filmy roka 2017. Uvidíme dve Pixarovky, Lego Batmana či Mimoňov!

FILMY A SERIÁLY ANIMOVANÉ FILMY
Uložiť Uložené

Na ktorý animák sa tešíte najviac vy?

Pomaly sa v kinách objaví behom roka viac komiksoviek než animovaných filmov. V roku 2017 sa síce môžeme tešiť na veľké množstvo rozprávok, tých kvalitnejších, respektíve ambicóznejších už je však pomenej. Podarilo sa nám však vybrať 10 skutočne očakávaných počinov, pričom na mnohé z nich väčšina z nás vycestuje do kina. V decembri si pre vás okrem dnešného článku animákov pripravíme aj komiksovky, sci-fi a horory na rok 2017, ako i tradičný článok 50 najočakávanejších filmov budúceho roka celkovo. Postupne ich všetky nájdete vo vlákne preview 2017. Teraz sa však už poďme venovať zoznamu. 

1. Ja, zloduch 3 - 29. jún

Zatiaľ čo spin-off Mimoňov bol príšerný (zarobil však viac ako miliardu dolárov, takže nechápeme, prečo ešte Universal neprišlo s potvrdenou druhou časťou), pôvodný projekt, v ktorom sa objavili, už nesie výrazné známky kvality. Prvé dve časti Despicable Me zaznamenali úspech kasový, ale páčili sa i kritikom a radovým divákom, vrátane mňa samotného. Dokonca aj tí Mimoni fungujú fajn, keď majú dokopy tak 5 minút priestoru. Pevne dúfame, že v tretej časti budú odsunutí do úzadia a prim bude hrať Gru a jeho adoptívne dcéry. Udržať si 90 minútovú stopáž, pár originálnych vtipov a bude to ďalší zásah do čierneho. Režijný debut pri celovečeráku si odklepnú scenáristi jednotky a dvojky, viac informácií zatiaľ nemáme, no s plánovanou letnou premiérou by už čoskoro mal doraziť prvý teaser, a ja dám ruku do ohňa za to, že aspoň marketingová kampaň sa na Mimoňov zameria.

Najočakávanejšie animované filmy roka 2017. Uvidíme dve Pixarovky, Lego Batmana či Mimoňov!
Zdroj: Universal

2. The Lego Batman - 9. február
Ak sa vám však žlté nafúknuté lentilky hnusia, máme tu pre vás premiéru projektu, ktorý sa pripravoval až príliš dlho. Spin-off k úspešnému The Lego Movie dorazí už o necelé dva mesiace a my vám už teraz môžeme garantovať, že bude plný gagov, easter eggov, skvelej atmosféry a snáď aj úžasného a sarkastického Batmana. Ten sa okrem klasických problémov bude musieť vysporiadať aj s dieťaťom, ktoré si omylom adoptoval. Tušíte správne, vykľuje sa z neho Robin. Podľa traileru to však bude veľmi dlhý vývoj. 

3. Baby šéf - 20. apríl

Možno sa zabavíme aj my starší, no Baby šéf skôr cieli na dievčenské, respektíve veľmi mladé publikum. Možno sa však mýlime a Baby šéf bude vtipným a originálnym animákom. Vo filme zistíme, aké je to, keď zabehnutý chod rodiny naruší jej nový prírastok. V tomto prípade však nepôjde o obyčajné dieťa. Malý frajer s hlasom Aleca Baldwina totiž rozpráva, vie kráčať či telefonovať. Malo by pritom ísť o nemľuvňa. Opak je však pravdou a nikto z nás zatiaľ netuší, ako je to možné. Viac vám už ale napovie trailer.

4. Šmolkovia: Zabudnutá dedina - 7. apríl 

Príbeh je zasadený do celo-animovaného sveta, postavičkám bol pridaný príjemný humor a s najväčšou pravdepodobnosťou aj kus srdiečka. Teší nás, že ako režisér ho riadi Kelly Asbury, človek majúci skúsenosti zo snímok, ako Beauty and the Beast, Toy Story, The Little Mermaid či druhého Shreka, pri ktorom pôsobil na rovnakej pozícii. Pri príbehu nečakajte žiadne závažnejšie zvraty. Šmolkovia sa vyberú na obrovské dobrodružstvo skrz zakázaný les, aby našli bájnu stratenú dedinku skôr ako zlý čarodej Gargamel.

5. Cars 3/Autá 3 - 15. júna v Česku, ČSFD zatiaľ hlási slovenskú premiéru na 17. august
Najprekvapivejší teaser posledných rokov. Tento status patrí azda celkom jednoznačne tretím Autám, ktoré po slabučkej a úplne zbytočnej dvojke začali vnadiť na celkom inú snímku, či už sa bavíme o atmosfére alebo vizuáli, ktorý vyzerá viac než nadpriemerne. Detaily k deju nepoznáme, no vieme, že Bleck McQueen už nepatrí medzi najmladších. Na scénu sa derú nové, výkonnejšie a pohľadnejšie superšporty, ktorým veteráni už len ťažko môžu robiť konkurenciu (uzavrie sa tak kolobeh, kedy McQueen striedal starú gardu). Zápletka je nesmierne lákavá a v prípade, že sa Pixar skutočne odvážil ísť do niečoho depresívnejšieho/vážnejšieho, máme tu nábeh na animák roka. 

6. Emoji Movie - leto 2017
Na toto nie sme zvedaví asi nikto, no keď už mohli vyjsť Pixels, šancu by si možno zaslúžili aj emotikony. Dá sa z toho vytrieskať príjemná dobrodružná jednohubka a vidím v tom potenciál zopakovať úspech niektorých liniek z Wreck-It Ralph (ak sa k tomu autori odhodlajú), no celkovú kvalitu si netrúfame ani odhadnúť, najmä, keď sme ešte stále nevideli ani len prvý teaser. 

Najočakávanejšie animované filmy roka 2017. Uvidíme dve Pixarovky, Lego Batmana či Mimoňov!
Zdroj: SONY

7. Coco - 23. november 2017

Čerstvo odhalená Pixarovka s juhoamerickým nádychom a jemne Burtonovskou zápletkou. Hlavným hrdinom bude 12-ročný Miguel, talentovaný chlapec s hudobnými ambíciami, ktorého idolom je mŕtvy hudobník Ernesto de la Cruz. Žije v hlučnej mexickej dedinke a pochádza z rodiny, ktorá hudbu odjakživa neznášala. Miguel sa však svojho sna nemieni vzdať. Omylom sa mu však podarí vstúpiť do Ríše mŕtvych, kde stretáva duše členov svojej rodiny, vrátane svojej prababičky Imeldy. Rozhodne sa vyhľadať De la Cruza a na ceste mu bude robiť spoločnosť priateľský duch Hector. Réžie sa chopil overený Lee Unkrich (Toy Story 3).


Najočakávanejšie animované filmy roka 2017. Uvidíme dve Pixarovky, Lego Batmana či Mimoňov!
Zdroj: Disney/Pixar

8. Lego Ninjago - 22. september 2017
Videli sme zatiaľ len nejaký ten klip a vieme, že postavičkám dodajú hlasy herci, ako napríklad: Jackie ChanDave Franco (Now You See Me) či Michael Peña (Ant-Man). Ich úlohou je strážiť ostrov, na ktorom žijú pred nepriateľmi a rôznymi monštrami. Okrem svojich zbraní na obranu používajú aj vlastné vozidlá a cez deň, keď sú len obyčajnými študentmi, majú čo robiť so školou. 


Najočakávanejšie animované filmy roka 2017. Uvidíme dve Pixarovky, Lego Batmana či Mimoňov!
Zdroj: Warner Bros.

9. Red Turtle - január 2017
Michaël Dudok de Wit nám vo svojom animáku predstavuje príbeh muža, ktorý stroskotal na opustenom ostrove a po neúspešnom pokuse opustiť ho nachádza nový dôvod pre zotrvanie na napohľad pustom mieste. Z traileru je cítiť, že príbeh hlavnej postavy sa pohybuje rovnako na metaforickej ako na veľmi fyzickej úrovni a rozhodnutie spracovať snímku v animovanej forme napomáha sprostredkovaniu pocitu vnútornej krásy príbehu ako aj hroziaceho nebezpečenstva, ktorému hrdina čelí. Inými slovami, vyzerá to veľmi nádejne a emotívne, nemalo by ale ísť o tupý atak na city, čo si vždy ceníme. Zatiaľ čo českí susedia si Červenú korytnačku užívajú už od 1. decembra, zvyšok sveta si počká do januára 2017. 


10. Blazing Samurai - august 2017

O deji toho veľa nevieme, no súdiac podľa prvého traileru pôjde o mix Garfielda a Kung Fu Pandy, až také originálne to bude. Postavičkám prepožičajú hlasy herci, ako napríklad: Samuel L. Jackson, Michael Cera, Mel Brooks, Ricky Gervais, Djimon Hounsou a ďalší. Režíruje Chris Bailey, pre ktorého tak pôjde o veľkú skúšku, keďže za sebou nemá žiaden podobne veľký projekt.

Najočakávanejšie animované filmy roka 2017. Uvidíme dve Pixarovky, Lego Batmana či Mimoňov!
Zdroj: Open Road Films
Anketa:
Na ktorý animák sa tešíte najviac?
Autá 3
Despicable Me 3
Coco
Blazing Samurai
The Lego Batman
Red Turtle
Lego Ninjago
Emojis Movie
Šmolkovia
Baby šéf
Autá 3
16 %
480 Hlasov
Despicable Me 3
22 %
647 Hlasov
Coco
13 %
390 Hlasov
Blazing Samurai
6 %
168 Hlasov
The Lego Batman
7 %
206 Hlasov
Red Turtle
2 %
62 Hlasov
Lego Ninjago
1 %
42 Hlasov
Emojis Movie
7 %
200 Hlasov
Šmolkovia
6 %
163 Hlasov
Baby šéf
19 %
562 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia