Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2016, 15:39
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Neznámy vírus takmer vyhubí ľudstvo, no pár ľudí sa zachráni a žije v oddelených bunkách v podzemí

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Trailer pre Domain zaujme dejovou štruktúrou, nad béčko sa samotný film ale nepovznesie.

Prvý a zrejme aj posledný trailer nízkorozpočtového filmu vtrhne diváka do temného sveta chladného bunkra. Jediným zdrojom svetla v tmavej miestnosti sú teplé farby systému Domain. Dejová línia sa odohráva v postapokalyptickom prostredí. Poslední obyvatelia sú prinútení bývať v sebestačných úkrytoch samostatne kvôli smrtiacemu vírusu, ktorý vyhladil väčšinu populácie. Komunikácia medzi jednotlivými jednotkami je obmedzená iba na internetový videorozhovor.  Postupne tak dochádza k sociálnej izolácii jednotlivcov v tejto nesúrodej skupine preživších. Krehký spoločenský bioekosystém začne veľmi rýchlo kolabovať, keď sa ľudia začnú záhadne strácať zo svojich bunkrov.

Samotný trailer béčkového sci-fi zaujal pestrou skladbou premeny jednotlivých ubytovacích jednotiek. Vidíme personalizáciu izby v podobe nočnej oblohy alebo obrovských trávnatých plání. Dej sa prevažne odohráva v jednej súkromnej izbe. Dúfajme, že chudobnú kompozíciu doplnia dobré herecké výkony, pretože film má kvôli tematike nárok na úspech v povedomí vášnivých science fiction fanúšikov.  Aj z tejto monotónnosti vyplývajú sociálne deviácie a psychické poruchy. K izolovanosti sa pridáva aj fakt, že jednotlivé bunkre majú životnosť minimálne 70 rokov. Záhadné straty obyvateľov zostali pred divákmi skryté. Dúfajme, že tomu tak ostane aj naďalej. Premiéra v USA je naplánovaná na 4. december. Režisérom a súčasne aj scenáristom je Nathaniel Atcheson, ktorý pripravil komédiu Herpes boy či seriál Husbands. Vo filme sa objavia herci, ako Britt Lower, Ryan Merriman či William Gregory Lee.

Späť
Zdieľať
Diskusia