Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2016, 12:47
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Zaoblený OLED displej v iPhone 8 bude realitou. Apple integruje novú technológiu do budúcoročnej generácie

TECH APPLE
Uložiť Uložené

V roku 2017 nás zrejme čakajú zásadné hardvérové zmeny.

O náhrade niekoľko rokov zaužívaných LCD panelov v iOS smartfónoch s logom nahryznutého jabĺčka, často prezývaných aj ako Retina displeje, sa špekuluje už pomerne dlho. Viacero väčších médií v posledom čase prišlo s informáciami, podľa ktorých má spoločnosť Apple v záujme ďalšieho pokroku pracovať na integrácii novej zobrazovacej technológie. Aby inžinieri mohli dosiahnuť ešte kompaktnejšie rozmery prémiovej konštrukcie ďalšieho iPhonu, jednoducho musia držať krok s dobou. A keďže sa poslednú dobu poriadne populárne OLED displeje vyznačujú malými priestorovými nárokmi, voľba je podľa všetkého viac ako jasná. Po eliminácii 3,5 milimetrového portu teda s najväčšou pravdepodobnosťou príde rad na ďalšiu zásadnú obmenu technológií.

Očakávaný rozdiel medzi iPhone 7 a iPhone 8

Zaoblený OLED displej v iPhone 8 bude realitou. Apple integruje novú technológiu do budúcoročnej generácie
Zdroj: www.technobuffalo.com

Túto pomerne starú špekuláciu teraz navyše potvrdil aj spravodajský web The Wall Street Journal. Kalifornský gigant si podľa dobre oboznámených zdrojov z ázijského dodávateľského reťazca mal nedávno požiadať o zvýšenie objemu produkcie OLED panelov s mierne zaoblenými (ľavá aj pravá) stranami a takmer bez bočných rámikov v štýle Samsung Galaxy S7 edge. Rovnako vyplávalo na povrch, že Apple momentálne testuje až 10 konštrukčne rôznych prototypov iPhone 8. Cieľom takejto stratégie vývoja je nájsť čo najvhodnejšie prevedenie, ktoré by po celom svete známemu smartfónu dokázalo na jeho okrúhle narodeniny zaručiť ďalší veľký úspech. Po predstavení sedmičiek zostali mnohí doslova šokovaní, pretože sa od tohtoročnej generácie čakalo podstatne viac. Krátko na to však obleteli internet čerstvé správy, podľa ktorých si výrobca nechal tie najväčšie tromfy pre budúci rok

Treba tiež podotknúť, že integrácia OLED technológie znamená viac, ako iba šetrenie priestoru v útrobách konštrukcie. Samsung a ďalší výrobcovia Android smartfónov ju využívajú ako na zobrazovanie reálne vyzerajúcej čiernej farby, tak aj na značné zníženie spotreby elektrickej energie. Podstatnú rolu tu ale hrajú i ďalšie pokročilé zobrazovacie vlastnosti, vďaka ktorým vie poskytnúť lepšie používateľské vlastnosti než zastaralé alternatívy.

Domov
Zdieľať
Diskusia