Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2016, 10:10
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Najvyšší tínedžer sveta Broc meria 233 centimetrov a neprestáva rásť. Možno zaútočí aj na svetový rekord

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Broc však nemá jednoduchý život.

Väčšina z nás v detstve snívala o tom, že jedného dňa ešte narastieme, vytiahneme sa a s nadobudnutými centimetrami budeme môcť pokojne hrať aj basketbal. Už v škôlke si však Broc Brown želal, aby tak rýchlo nerástol, pretože ako malý chlapec v predškolskom veku bol vysoký už takmer 160 centimetrov. Nanešťastie, jeho želanie sa ani zďaleka nenaplnilo a Broc rástol ako z vody, čo sa iba znásobilo v puberte. Dnes má už 19 rokov a aj keď vypadol z (oficiálneho) rebríčka najvyšších tínedžerov, pretože ten berie do úvahy iba ľudí pod 18 rokov, Broc rásť neprestáva a momentálne dosahuje výšku 233 centimetrov.

Ako malému chlapcovi mu lekári diagnostikovali genetickú poruchu zvanú aj Sotosov syndróm, iným názvom cerebrálny gigantizmus, kvôli čomu si mysleli, že neprežije ani pubertu a pravdepodobne zomrie. Negatívne predpoklady sa našťastie nenaplnili a aj keď to Broc v živote jednoznačne nemal ľahké, lekári si dnes myslia, že by mal prežiť inak úplne normálny život. Porucha, ktorá sa vyskytuje u jedného človeka z 15-tisíc ľudí, však aj naďalej spôsobuje rast a Broc preto netuší, na akom čísle sa jeho výška nakoniec zastaví. V súčasnosti drží rekord najvyššieho človeka na svete Sultan Kosen s 248 centimetrami, lenže ak si Broc udrží rovnaké tempo, mal by Sultana s prehľadom predbehnúť a titul zobrať na seba. Broc sa neustále trápi s mnohými zdravotnými problémami, najmä s bolesťami chrbtice a od narodenia mu dokonca chýba jedna oblička, takže o ľahkom živote nemôže byť reč, ale o bojovnom už určite áno.

Domov
Zdieľať
Diskusia