Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2016, 9:37
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Bude sa Black Panther odohrávať rovno po udalostiach Civil War?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Film má šancu ukázať MCU v novom svetle. Podarí sa mu to?

16. február 2018. To je dátum, ktorý si musí každý fanúšik MCU zapamätať. Do kín totiž dorazí sólovka Black Panthera, ktorá bude posledným filmom pred Avengers: Infinity War (4. máj 2018). Čakať teda istotne môžeme, že film okrem iného naštartuje sled udalostí, ktoré budú viesť k odhaleniu Thanosových úmyslov. Po Civil War si kráľa Wakandy obľúbilo mnoho fanúšikov vrátane nás, preto sa samostatného filmu nevieme dočkať a každá nová informácia ohľadom filmovania naše očakávania len a len zvyšuje. Nielenže dal Marvel facku všetkým veľkým štúdiám, ktoré bojujú s nespokojnosťou filmových fanúšikov ohľadom „whitewashingu“ tým, že drvivú väčšinu osadenstva Black Panthera stvárnia Afroameričania, ale snímka sa celá bude zároveň odohrávať v africkej Wakande. Príbeh sa podľa scenáristu Joa Roberta Colea začne tesne po udalostiach Civil War. T'Challa/Black Panther (Chadwick Boseman) je novým kráľom technicky najvyspelejšej krajiny sveta, čo istotne nebude tešiť každého. On sa však musí pevne chopiť moci a upevniť nielen svoje postavenie, ale aj uchrániť Wakandu pred tlakom okolitého sveta. V MCU ide totiž o jediné miesto, kde sa nachádzajú zásoby vibrania (z neho je vytvorený Capov štít). Spoznáme vraj históriu aj záujmy tejto rôznorodej krajiny, čím nám Marvel naservíruje niečo z úplne iného súdka, než na čo sme boli doteraz zvyknutí. 

Bude sa Black Panther odohrávať rovno po udalostiach Civil War?
Zdroj: nerdist.com

Snímka bude mať dvoch záporákov. Jedným z nich bude zrejme Killmonger, druhým Ulysses Klaw stvárnený Andym Serkisom. S tým sme sa spoznali už v Age of Ultron, konkrétne ide o priekupníka so zbraňami, ktorý mal v zálohe aj zásoby vibrania. Mladý Panther sa spojí s CIA, aby mu pomohla udržať si trón a zbaviť sa nepriateľov krajiny. Je teda možné, že uvidíme Sharon Carter a celkom určite aj Everetta Rossa, oboch si ešte čerstvo pamatáme z Civil War. Režíruje Ryan Coogler (Creed) a okrem Chadwicka Bosemana v hlavnej role sa teda dočkáme aj mien, ako napríklad: Lupita Nyong’o ako Dora Milaje, MIchonne z Walking Dead - Danai Gurira čoby Okoye a Michael B. Jordan v role Killmongera, bývalého T’Challovho priateľa, z ktorého sa stal jeho rival. No čo, ani vy sa už neviete dočkať?

Bude sa Black Panther odohrávať rovno po udalostiach Civil War?
Zdroj: comicbook.com
Domov
Zdieľať
Diskusia