Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2016, 10:01
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Prvé informácie o Star Wars: Episode VIII. Začne sa dej hneď po skončení The Force Awakens?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pár slov od režiséra snímky a taktiež lámanie histórie.

Star Wars Celebration je za nami a hoci sme všetci dúfali, že tento článok bude dlhší, na veľké oznámenia nedošlo. Popravde, trochu sme na nové čriepky od Disney a spol. aj zabudli, a tak vám novinky o Star Wars: Episode VIII prinášame až dnes. Nie je toho veľa, no určite to poteší. Hlavne, ak si predstavíme, ako dlho budeme na premiéru ešte čakať. Kathleen Kennedy prezradila, že Rian Johnson bola ich prvá voľba pre režiséra Epizódy VIII. Samotný Johnson strávil 6 týždňov vymýšľaním príbehu, zatiaľ čo si čítal scenár The Force Awakens. Nikto netvrdí, že sa v novej epizóde nedočkáme time-skippov, začneme však tam, kde sme minulý december skončili. Stane sa tak po prvý raz v histórii ságy, že sa dej v pokračovaní nepresunie o nejaký čas, ale bude priamo nadvazovať na predošlý diel. 

Pokračovanie má byť omnoho temnejšie, uvidíme množstvo nových postáv a taktiež údajne dôjde na veľkú bitku. Rey a Luke sa postavia... ale to vám predsa neprezradíme. Vracia sa Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie a aj Andy Serkis.Nabité obsadenie dopĺňa Benicio Del Toro, Laura Dern (Jurský park) a nováčik Kelly Marie Tran. Režíruje talentovaný Rian Johnson (Looper či epizóda Ozymandias v Breaking Bad


Zatiaľ čo The Force Awakens predstavilo nové postavy, ďalší film pôjde viac do hĺbky. Pozrieme sa na ich motivácie a sny, jednoducho ich spoznáme oveľa bližšie. Gareth Edwards a Johnson vymýšľali príbeh pre Rogue One takmer v rovnakom čase. Obaja tak majú cameo vo filme toho druhého. Epizóda VIII sa do kín dostane 15. decembra 2017. Produkuje Kathleen Kennedy a Ram Bergman, výkonným producentom je J.J. Abrams,Jason McGatlin a Tom Karnowski. Produkčnú crew dopĺňajú také veľké talenty, ako Steve Yedlin (hlavný kameraman - Danny Collins, Carrie, San Andreas), Bob Ducsay ako strihač, Rick Heinrichs (Production Designer), Peter Swords King (Hair and Make-Up Designer) či Mary Vernieu (US Casting Director). Zvyšok posádky sa vracia na palubu ešte z produkcie The Force Awakens, či už hovoríme o zvuku, efektoch alebo dabéroch. Tí získali okrem iného za svoje kategórie aj pár nominácií na Oscara, pričom odviedli naozaj dobrú prácu, takže sa vôbec nehneváme, že tu Disney nikoho nemenilo. Hudbu znova zloží legendárny John Williams.

Domov
Zdieľať
Diskusia