Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2016, 19:02
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Hrozivá zápcha v Indonézii, kde sa premávka zasekla pri diaľničnom zjazde. Vysoké teploty si v nej vyžiadali aj obete

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Diaľničný zjazd miestni volajú Brexit.

V roku 2010 sa na čínskej diaľnici 110 sformovala obrovská dopravná zápcha, ktorej médiá rýchlo prisúdili titul najdlhšej zápchy v histórii. Na úseku dlhom približne 100 kilometrov sa vtedy zasekli tisíce áut a za deň sa vedeli pohnúť asi o kilometer, čo ľudí prinútilo opúšťať svoje autá alebo v nich zostať aj päť dní naraz.

Podobná zápcha, aj keď nie v takom brutálnom rozsahu, sa pred pár dňami objavila aj v Indonézii, kde sa tisíce ľudí snažili dostať domov pri príležitosti ukončenia Ramadánu a jeho osláv s názvom Eid al-Fitr. Problémy sa však začali objavovať, keď motoristi museli zastavovať a zaplatiť poplatok za použitie diaľnice, čo sa v hustej premávke neukázalo ako šťastné riešenie a onedlho už zápcha dosahovala dlhé kilometre a kilometre, zatiaľ čo vodiči postávali pri krajnici alebo sedeli na zvodidlách. Zaujímavo môže vyznieť aj fakt, že diaľničný zjazd miestni obyvatelia nazývajú Brexit, keďže cesta prechádza regiónom Brebes v srdci Jávy. Bohužiaľ, nekonečná zápcha si už stihla vyžiadať aj 15 obetí, keďže rozpálené autá predstavujú nebezpečenstvo pre starších ľudí, deti a osoby napríklad so srdcovými problémami.  

Domov
Zdieľať
Diskusia