Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2016, 2:21
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Šialená laserová bazuka, ktorej lúč je mnohokrát intenzívnejší než pohľad do Slnka. Výroba pritom nebola až taká náročná

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Neodporúčame pozerať do nej.

Na internete celkom známy tvorca Styropyro sa do povedomia divákov už zopárkrát zapísal vďaka svojim bláznivým zručnostiam týkajúcich sa konštruovania laserov a tentoraz sa mu podarilo dokončiť svoj najambicióznejší projekt s názvom Laser bazooka. Aby divákom ukázal, ako neskutočne silná je jeho nová bazuka, najskôr chytil do ruky 0,005-wattový obyčajný laser, potom ukázal na laboratórny laser s 0,5 wattmi a nakoniec zobral do ruky svoju novú bazuku s neuveriteľnými 200 wattmi. Jeho bazuka si na fungovanie vyžaduje približne 1 kilowatt energie, čo je rovnaké množstvo ako v prípade bežnej mikrovlnnej rúry. Styropro celú bazuku poskladal úplne sám a využíva v nej diódy z pokazených DLP projektorov, vďaka čomu by mohol s niekoľkými úpravami byť schopný dostať lúč svetla až na zábery z Medzinárodnej vesmírnej stanice, čo mu už stihli navrhnúť ľudia v komentároch. Uvidíme, ako tento nápad skončí, ale nebolo by to úžasné, keby sme mohli vidieť tento podomácky vyrobený laser v živom vysielaní z ISS?

Domov
Zdieľať
Diskusia