Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2016, 12:18
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Pixar mení hru a po roku 2019 končí s pokračovaniami. Čo nás ale dovtedy čaká?

FILMY A SERIÁLY COCO PIXAR ANIMÁKY TOY STORY 4
Uložiť Uložené

Prinášame vám veľký súhrn všetkého, čo štúdio chystá v najbližších rokoch.

Disney sa môže pochváliť vlastníctvom niekoľkých veľkých značiek, ktoré sa starajú, respektíve v blízkej budúcnosti sa postarajú o nemalé tržby. Star Wars, Marvel, Pixar. Veľká trojka, pričom každá snímka nemá problém zarobiť miliardu (Star Wars: The Force Awaknes rovno 2,068,178,225 dolárov, Captain America: Civil War 1,14 miliardy či Toy Story 3, ktoré taktiež prekonalo miliardovú hranicu). Čo sa týka Pixaru, musíme uznať, že štúdio nám doručilo kopu tých príbehovo i vizuálne najkrajších animovaných príbehov, na ktorých vyrástla naša generácia, no buďme úprimní, občas aj poriadne zakoplo. Príkladom je nielen Dobrý dinosaurus, ktorý zožal vlnu kritiky nielen u odbornej, ale aj laickej verejnosti a dokonca sa z neho stal najmenej výnosný animák štúdia (zarobil len niečo okolo 330 miliónov), ale jasným dôkazom poklesu kvality sú aj niektoré pokračovania, ktoré z Pixaru vyšli. Naschvál hovoríme niektoré, pretože také Toy Story 2 či 3 jasne prekonalo prvý diel a zaraďujú sa k tomu najlepšiemu, čo kedy animátori vytvorili. Reč je tu skôr hlavne o Cars 2, najslabšie hodnotenej snímke z tejto továrne na radosť. Taktiež Hľadá sa Dory (recenzia tu) nedosahovala kvalít a čaro Nema, aj keď klamali by sme, keby povieme, že toto pokračovanie nás nenaplnilo dávkou nostalgie, pri ktorej sme sa rozplývali pomedzi malými deťmi v kinosále. Kompetentní v Disney/Pixar očividne konečne pochopili, že to, čo chce divák vidieť je strhujúci príbeh a nie dookola tí istí hrdinovia. A tak mení hru.

Pixar mení hru a po roku 2019 končí s pokračovaniami. Čo nás ale dovtedy čaká?
Zdroj: www.techinsider.io

To sa samozrejme nedá zo dňa na deň, keďže aj v tomto momente animátori tvrdo pracujú na niektorom z viacerých rozrobených projektov. Vieme totiž, že v júni 2017 do kín dorazí reparát v podobe Cars 3. A o čom bude? Pixar odhalil, že Steve bude pretekať na pretekoch podobných Daytone 500. Svet sa od nášho posledného stretu s hrdinami zmenil a údajne sa dočkáme technologicky vyspelejších pretekov. Pomáhať mu v tom bude elegantný voz menom Cruz Ramirez. Pôjde o mladú Hispánku a dá sa očakávať, že sa dočkáme aj ďalšej romanci. Cruz je mladá a zamýšľa sa nad tým, ako sa starší pretekár ako McQueen môže naučiť novým trikom. Už dávno nežiari ako predtým, navyše sa niektorí začínajú pýtať, kedy asi ohlási odchod na dôchodok. Nie je síce najstarším autom na svete, na okruhu však už dávno nepatrí medzi mladé rakety. Podobné otázky sa umocňujú, keď Steva porazí nováčik Jackson Storm. Dá sa teda očakávať, že Storm bude tvárou nováčikov, ktorí budú chcieť celú generáciu a partiu okolo McQueena vytlačiť z okruhov. Je však príliš skoro na to zatvárať pred nimi dvere.

Pixar mení hru a po roku 2019 končí s pokračovaniami. Čo nás ale dovtedy čaká?
Zdroj: www.youtube.com

V novembri toho istého roku dorazí do kín originálny príbeh s názvom Coco. Príbeh by mal sledovať príbeh 12-ročného chlapca menom Miguel, ktorý zhodou náhlych okolností spustí reťazec udalostí skrývajúcich tajomstvo staré stovky rokov. Coco by mal by podľa slov štúdia oslavou života, kde staré tajomstvo spôsobí prekvapivé utuženie rodiny. To znie určite originálne a zaujímavo, tobôž, keď k tomu pridáme na režisérsku stoličku Lee Unkricha, editora prvých dvoch a režiséra tretieho Toy Story. Keď už sme pri Príbehu hračiek, jún 2018 bude patriť práve štvrtému pokračovaniu. Už začiatkom minulého roku sa začalo hovoriť, že príbeh tohto pokračovania by nemal nejako silnejšie zasahovať do uzavretého deja tretej časti (ktorá krásnym spôsobom celú sériu uzatvára). Darmo, peniaze sú peniaze a značka je značka. Dojnú kravu treba dojiť až do poslednej kvapky a tak sa kovboj Woody a astronaut Buzz vrátia. Tentokrát by sa ale malo jednať o prvý romantický príbeh štúdia Pixar. A medzi kým? Buzz a Jessie vyzerali vždy tak milo, no pôjde o lásku medzi Woodym a Bo Peep. Tú sme mohli vždy vidieť ako postavu, ktorá sa objavovala skôr na pozadí a v príbehu ako takom nezohrávala žiadnu veľkú rolu. Jej láska ku kovbojovi sa ale uprieť nedá, tá bola viditeľná aj napriek jej veľmi krátkym výstupom. Pokiaľ si dobre pamätáte, v Toy Story 3 už ale Bo Peep chýbala, pretože bola predaná vo výpredaji, takže to dáva tvorcom možnosť vytvoriť zaujímavý príbeh o jej hľadaní.

Pixar mení hru a po roku 2019 končí s pokračovaniami. Čo nás ale dovtedy čaká?
Zdroj: screenrant.com

Aby toho nebolo málo, 21 júna 2019 dorazí ešte Rodinka Úžasných 2, o ktorej ale zatiaľ vieme žalostne málo. No a čo sa bude diať po tomto dátume? Pixar sa pravdepodobne rozhodol dokončiť všetky svoje rozpracované pokračovania projekty a potom sa bude sústrediť hlavne na nové, originálne príbehy. Jim Morris, prezident spoločnosti totiž prezradil, že minimálne nasledujúce štyri projekty predstavia originálne postavy v originálnom svete. Dvoch by sme sa mali dočkať ešte v roku 2020 (v marci a júni), zvyšné ešte nemajú stanovený dátum premiéry. Je skvelé vidieť, ako naše obľúbené štúdio pre animované príbehy myslí dopredu a my sa nemôžme nič iné, len tešiť. 

Pixar mení hru a po roku 2019 končí s pokračovaniami. Čo nás ale dovtedy čaká?
Zdroj: disney.wikia.com
Domov
Zdieľať
Diskusia