Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2016, 21:10
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Partia Čechov sa rozhodla aj napriek zákazu vyšplhať na lešenie pražského Národného múzea a užiť si nádherný výhľad

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Aj toto video je súčasťou projektu Run the World, ktorý uzrie svetlo sveta už čoskoro.

Sme vždy veľmi radi, keď vás môžeme informovať o zaujímavých a netradičných projektoch a obzvlášť, pokiaľ ide o taký, ktorého autorom sú Slováci či Česi. Tentokrát tu pre vás máme malú ochutnávku v podobe krátkeho videa, ktoré je introm pre chystaný projekt Run the World, čo je vlastne dokumentárny film z piatich európskych miest s hlavnou témou rooftoping a urbex. To v preklade znamená, že si tvorcovia vyberajú jedinečné ale hlavne neprístupné lokácie, schátrané budovy, kanalizácie, staré továrne, strechy, kostoly, nemocnice, tunely, mosty či výhľady, kam sa následne snažia dostať bez toho, aby sa dostali do problémov. 

A presne o tom bude aj dnešný prológ, ktorý sa odohráva v Prahe, konkrétne pri Václavskom námestí, kde sa nachádza budova Národného múzea. To aktuálne prebieha rekonštrukciou, a tak sa chalani rozhodli využiť príležitosť a dostať sa čo najvyššie za pomoci lešenia. Keďže ide o jednu z najznámejších budov v stovežatej a vstup na toto miesto je počas opráv zakázaný, chalani si užili poriadnu dávku adrenalínu a my sme už teraz zvedaví, ako bude vyzerať výsledný dokument Run the World.

Domov
Zdieľať
Diskusia