Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2016, 8:25
Čas čítania 0:00
Tibor P.

V Londýne otvorili nudistickú reštauráciu. Jedlo v spoločnosti nahých tiel si môžeš vychutnať aj ty

ZAUJÍMAVOSTI GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

O miesta v podniku The Bunyadi je od začiatku enormný záujem.

Gastrobiznis je v súčasnosti veľmi náročným odborom. Jednak preto, že dnes by chcel reštauráciu vlastniť každý, no vie to len málokto, a jednak preto, že konceptov je vo svete ako maku. Môžete sa najesť z akejkoľvek svetovej kuchyne, tradičných aj experimentálnych jedál, vychutnať si pôvodnú poctivú aj molekulárnu gastronómiu, fastfood aj jedlo z reštaurácií ocenených Michelinom. Ale v koľkých reštauráciách sa môžete najesť len tak ako vás Pán Boh stvoril? Podobnú otázku si takmer s určitosťou položili zakladatelia spoločnosti Lollipop, ktorí sa rozhodli vybudovať podnik postavený na koncepte stravovanie v Adamovom, resp. v Evinom rúchu. Zaujala vás táto myšlienka už na prvýkrát? Máme pre vás dobrú správu - reštauráciu The Bunyadi, tak sa tento netradičný podnik nazýva, nájdete v relatívne neďalekom Londýne. 

V reštaurácii s kapacitou 42 miest si hostia môžu vychutať pokrmy z mäsového alebo vegetariánskeho päťchodového menu, a to všetko bez elektrického svetla či mobilných telefónov. Naopak, prevládajú sviečky, relaxačná hudba a, samozrejme, nahé telá. Seb Lyall, zakladateľ Lollipopu hovorí, že by ľudia mali mať šancu užiť si svoj večer bez akýchkoľvek nečistôt: bez chemikálií, umelých farbív, elektriny, plynu, mobilných telefónov a dokonca aj bez oblečenia, pokiaľ si to želajú. A čo zamestnanci? Tí síce celkom nahí svojich zákazníkov neobsluhujú, no majú na sebe iba minimálne množstvo oblečenia a prevažnú časť personálu tvoria z pochopiteľných dôvodov študenti, resp. študentky.  
 

Ak vás menu v The Bunyadi láka, no zároveň nechcete svoje vnady vystavovať celému okoliu, nemusíte sa báť. Zakladatelia mysleli aj na tento fakt a hostia si tak môžu vybrať, či si svoju porciu vychutnajú v nudistickej časti alebo si vyberú ,,oblečenú" zóna v relaxačnej róbe. Podľa manažéra podniku si ale vyše 80 percent hostí zvolí práve nudistický variant. Spomínali sme, že si môžete pochutnať na mäsitých aj bezmäsitých jedlách. V ponuke nájdete, napríklad, sušeného lososa, tatarský biftek či polievku s nakladanými jablkami. Pre vegetariánov je pripravený chren s mandľami, nakladaná červená cibuľa s melónom alebo karfiolový kuskus. A to všetko za pomerne prijateľnú cenu - za menu zaplatíte jednotne 69 libier, čo je približne 88 eur.

Pokiaľ vás ponuka zaujala a chcete si dopriať podobný kulinársky zážitok, nebudete to mať vôbec jednoduché - koncom augusta totiž reštaurácia svoje brány zákazníkom s najväčšou pravdepodobnosťou zavrie. A to aj napriek tomu, že si o rezerváciu zažiadalo už viac ako 46 000 zákazníkov. Uvítali by ste podobný reštauračný koncept aj u nás? 

Domov
Zdieľať
Diskusia