Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2016, 14:16
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

EA chystá až 3 Star Wars hry. Jedna z nich ponúkne aj silný príbeh v singleplayerovej kampani

TECH
Uložiť Uložené

EA na E3 okrem iného odhalilo aj budúcnosť Star Wars hier. Na čo sa môžeme tešiť?

Nová FIFA ukázaná bola, videli ste aj trailer pre Battlefield 1, no a okrem toho EA predstavilo na E3 aj Titanfall 2, Mass Effect Andromeda a v neposlednom rade ohlásilo hneď tri Star Wars hry, z ktorých minimálne jedna ponúkne singleplayerový zážitok, na aký sme čakali dlhé, veľmi dlhé roky. EA sa rozhodlo ísť do toho po hlave. Po tom, čo štúdio DICE, ich klenot, prišlo s Battlefrontom, pre ktorý sa pripravuje veľké DLC Bespin, uvidíme v nasledujúcich rokoch rovno 3 hry od rôznych iných vývojárských štúdií. DICE bude mať plné ruky práce s novým Battlefieldom a inými hrami, a tak Battlefront 2 uvidíme od Motive Studios, ktorých vedie Jade Raymond, matka série Assassin's Creed. Nový diel si zoberie dosť z feedbacku od hráčov a taktiež by mal ponúknuť singleplayer, podľa všetkého inšpirovaný udalosťami The Force Awakens. 


Druhá Star Wars hra je od Respawnu. Tí majú zase na starosti oba diely Titanfallu, takže už na jeseň sa budú môcť naplno pustiť do tohto titulu. Ten sa má zamerať na časové obdobie, aké sme ešte v hrách od EA nevideli. Navrhujú sa Clone Wars, respektíve preskúmanie Republiky z čias minulých. Pôjde o akčnú adventúru z pohľadu tretej osoby. Do tretice tu máme Visceral Games. Tam všetko vedie skúsená Amy Hennig. O nej sme písali viac než dosť v súvislosti s Uncharted 4. Amy viedla vývoj trilógie Uncharted série a po pár mesiacoch prác na štvrtom diele bola nahradená creative directormi The Last of Us. Pobrala sa preto do Visceral Games, kde začala naplno pracovať Star Wars. Čakajú nás nové postavy a príbeh, avšak ukážka nižšie z ranej verzie hry aspoň ukazuje, že naša milovaná púštna planétka len tak zo série nezmizne, teda, ak je to ona. Ťažko povedať, či si tento nepomenovaný titul zobral niečo zo zrušeného Star Wars: 1313. Hra vyzerala úžasne, nanešťastie, všetkých práv sa zmocnilo štúdio Disney a titul sa potopil. Ako to s budúcnosťou hier z tohto univerza bude naďalej sa len tak rýchlo nedozvieme. Isté však je, že do roka 2020 ich pár hrať budeme a modlíme sa, aby aspoň jedna z nich dostála vysokým príbehovým a hrateľnostným očakávaniam. 

EA chystá až 3 Star Wars hry. Jedna z nich ponúkne aj silný príbeh v singleplayerovej kampani
Zdroj: EA

Zvyšné hry vám predstavovať nebudeme, no nižšie sa môžete pozrieť na trailery pre Titanfall 2 a Mass Effect Andromeda. Bohužiaľ, BioWare sa rozhodlo hru na E3 neodprezentovať. Nedokážeme si vysvetliť, prečo sa tak rozhodli, no viac asi uvidíme na Gamescome. Dovtedy nám bude musieť stačiť behind the scenes video, ktoré veľa nového neprezrádza. Už dnes však pokračujeme s E3 vďaka tradičným presskám od Microsoftu (18:30), PC Gaming Show (20:30), Ubisoftu (22:00), no a najlepšie na záver, Sony začne pressku klasicky o 3 nadránom. Celé to v utorok zavŕši Nintendo a Sqaure Enix. Okrem toho sa môžete tešiť na mnoho ďalších trailerov mimo oficiálnych press konferencií a ďalších oznámení od nezávislých štúdií. Na E3 je údajne aj Rockstar Games, CD Projekt Red a ďalší. Nemusíte sa vôbec báť, že o niečo prídete. O všetkom zaujímavom vás budeme informovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia