Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2016, 13:37
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

PlayStation 4 Neo s podporou 4K pre hardcore hráčov. Sony oficiálne potvrdilo novú konzolu

TECH
Uložiť Uložené

PS4,5 sa bude predávať spolu s klasickou PS4.

Po viac než dvoch rokoch od predstavenia next-gen konzoly od Sony by bolo vhodné pomaly prechádzať na ďalšiu generáciu vzhľadom na vývoj hardvérových komponentov (minimálne, čo sa týka hrania na PC) a tak Sony oficiálne potvrdilo príchod nového zariadenia, respektíve vylepšenej verzie súčasnej PS4. Podľa neoficiálnych dohadov by sa mala označovať ako PS4 Neo a predávať sa bude bok po boku so štandardnou verziou konzoly.

Andrew House, prezident Sony Interactive Entertainment, sa nechal počuť, že "high end" verzia by mala byť navrhnutá pre hardcore hráčov práve z dôvodu podpory displejov/televízor až do 4K rozlíšenia. Ohúriť by tiež mal lepší zážitok z prídavného headsetu PlayStation VR, ktorý by mohol vo veľkom konkurovať virtuálnej realite Oculus Rift či HTC Vive. Čo sa týka podpory hier, môžete zostať pokojní. Všetky nadchádzajúce tituly by mali podporovať PlayStation 4, pričom väčšina, ak nie všetky hry, budu tiež schopné bežať na prichádzajúcej PS4 Neo alebo aj PS4,5. Nanešťastie, Sony nám na budúco týždňovej E3 konajúcej sa v Los Angeles vylepšenú konzolu nepredstaví, zrejme na nej chcú ešte čo-to doladiť.

House neprezradil, kedy sa Neo (oficiálny názov sa môže líšiť) dostane na pulty obchodov a o výslednej cene takisto panujú len dohady. Hovorí sa, že by sa mala pohybovať na úrovni 400 dolárov, teda 350-400€. Prečo však Sony potvrdilo novú konzolu, keď nám ju v blízkej dobe neplánuje bližšie predstaviť? Už budúci týždeň totiž Microsoft prichádza so štíhlejšou verziou Xboxu One, ktorá by mala pochudnúť až o 40% a rovnako ako v prípade PlayStation bude podporovať 4K rozlíšenie. Plánujete si zakúpiť niektorého nástupcu? 

PlayStation 4 Neo s podporou 4K pre hardcore hráčov. Sony oficiálne potvrdilo novú konzolu
Zdroj: www.thecountrycaller.com
Anketa:
Ktorému hernému zariadeniu by ste dali prednosť?
PS4 Neo
Xbox One Slim
PS4 Neo
84 %
1022 Hlasov
Xbox One Slim
16 %
189 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia