Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. mája 2016, 2:29
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Zoznam 5 najbohatších hip-hopových umelcov sa zmenil. Drake v ňom nahradil 50 Centa

ZAUJÍMAVOSTI 50 CENT BIRDMAN DRAKE JAY-Z
Uložiť Uložené

Áno, na prvom mieste sa opäť umiestnil Diddy.

Posledné roky sa rebríček najbohatších hip-hopových umelcov nemenil a objavovalo sa v ňom 5 tradičných mien - Diddy, Dr. Dre, Jay Z, Birdman a 50 Cent. Nastal ale čas na zmenu, keďže jeden z vyššie menovaných raperov a producentov z tohtoročného zoznamu vypadol. Pravdepodobne si logicky prišiel na to, že ním je 50 Cent, ktorý vyhlásil bankrot a 100 miliónov z Vitaminwater minul aspoň naoko rýchlejšie, než by sme si mysleli. Namiesto Fiddyho sa tak do rebríčku magazínu Forbes vošla aj torontská megahviezda Drake, ktorý obsadil piatu priečku s čistým imaním 60 miliónov dolárov. Vďačiť za to môže výborným predajom albumov, napríklad posledný VIEWS predal za 6 dní okolo 1,2 milióna kusov, vypredaným koncertom či dealom s Nike, Apple a Sprite. 

Zoznam 5 najbohatších hip-hopových umelcov sa zmenil. Drake v ňom nahradil 50 Centa
Zdroj: www.instagram.com

Drizzyho predbehol jeho Cash Money boss, Birdman, ktorý si, obrazne povedané, sedí na 110 miliónoch dolárov. Od minulého roku je to mierny pokles, za čo môžu najmä interné problémy v labeli, keď sa rozprávalo o odchode Lil Waynea a možno i ďalších umelcov. Veci sa však zatiaľ dali do poriadku a ak to Stunna tak udrží, budúci rok mu imanie istotne o niekoľko miliónov narastie. 

Medzi štvrtým a tretím miestom je pomerne veľká priepasť, keďže bronzový Jay Z sa môže pochváliť net worthom vo výške až 610 miliónov dolárov. Hoci už dlhšie nevydal žiadnu nahrávku, na peňažný postup mu bohate stačí Tidal, ktorého hodnota od kúpy údajne vzrástla z 56 miliónov až trikrát. K tomu, samozrejme, ešte treba prirátať ďalšie Hovove biznisové počiny, napríklad Roc Nation.

Zoznam 5 najbohatších hip-hopových umelcov sa zmenil. Drake v ňom nahradil 50 Centa
Zdroj: www.gettyimages.com

Dostávame sa do top 2 a tá je rovnaká ako minule. Striebornú priečku obsadil Dr. Dre so 710 miliónmi, za ktoré stále vďačí hlavne obrovskému dealu s Apple, avšak o trošku si prilepšil aj pomocou úspešného filmu Straight Outta Compton.

Odporúčané
Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? 15. apríla 2024, 16:00

Diddy na prvej priečke nie je žiadnym prekvapením, pretože to čakal azda každý. 750 miliónov znamená prilepšenie od minulého roku a je veľmi pravdepodobné, že Puff Daddy si svoju pozíciu na čele udrží aj do budúcna. Investície v Bad Boy Entertainment, mediálnej sieti Revolt, oblečení Sean John, tequile Deleon, vode Aquahydrate a dohoda s výrobcami vodky Ciroc totiž znamenajú, že peniaze majú odkiaľ prichádzať. 

Zoznam 5 najbohatších hip-hopových umelcov sa zmenil. Drake v ňom nahradil 50 Centa
Zdroj: www.rollingstone.com

1. Diddy – $750 milliónov
2. Dr. Dre – $710 milliónov
3. Jay Z – $610 milliónov
4. Birdman – $110 milliónov
5. Drake – $60 milliónov

Pre viac informácií zo sveta rapu sleduj Raporter

Domov
Zdieľať
Diskusia