Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2016, 13:09
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Dev1, Potti, walle, SpawN aj legendárny LUq. Nostalgické frag movies z CS 1.6, pri ktorých ti vyhŕknu slzy

TECH
Uložiť Uložené

Pamätáš na videá ako ANNIHILATION alebo Ruination? Tak si poď zaspomínať.

Pred zhruba desiatimi rokmi ovládla e-sport scénu jedna multiplayer hra, s ktorou sa už aspoň raz stretol každý z nás. A aj keď nevynikala špičkovou grafikou alebo dychberúcimi efektami, dokázali sme pri nej stráviť celé hodiny. Nehovorím tu samozrejme o ničom inom, ako o nesmierne populárnom titule Counter-Strike, ktorý stál pri vzostupe popularity elektronického športu po celom svete. Náruživých hráčov premenil na profesionálov a podaktorých chytila moderná profesia až tak silno, že sa v tejto lukratívnej brandži pohybujú do dnešných dní. Majú svoj tím, sponzorov aj vlastnú progaming výbavu, pravidelne trénujú a navštevujú najväčšie e-sport podujatia, kde hrajú o prestíž a taktiež tisícky eur. Tentokrát ale na chvíľu odbočíme od aktuálnej CS:GO scény a trošku si zaspomíname na obdobie, kedy bola v kurze už teraz oldschool verzia pod číselným označením 1.6. Ak ti teda niečo hovorí nick ako elemenT, shaGuar, aimetti, LUq, walle, Potti, HeatoN alebo Dev1, pri týchto známych frag movies sa rozhodne nudiť nebudeš.

ANNIHILATION 2

Asi jedna z najlepších kompilácií fragov, aká za éry Counter-Strike 1.6 existovala. A hoci sú k dispozícii viaceré časti, podľa môjho skromného názoru je druhá TOP, a to nielen výberom hráčov, ale aj hudbou či precíznym strihom. V ANNIHILATION 2 uvidíte členov azda všetkých legendárnych tímov vrátane mYm, slovenského FU.sk, NiP, mibr a fnatic. 

SK.swe - The Latest Hits

Medzinárodný klan Schroet Kommando (alebo len SK Gaming), ktorý patril medzi vôbec prvé e-sport organizácie poskytujúce hráčom kontrakt a ktorý má od roku 1997 skutočne bohatú históriu, sa môže pochváliť hneď niekoľkými významnými úspechmi, kde okrem iného patrí až sedem víťazstiev na CS turnajoch organizovaných známou progaming ligou CPL, alebo Cyberathlete Professional League. Obdobie slávy zažíval jeho CS tím najmä počas formácie SK.swe, ktorá pozostávala z mocnej kombinácie piatich švédskych progejmerov - Tommy "Potti" Ingemarsson, Abdisamad "SpawN" Mohamed, Emil "HeatoN" Christensen, Christer "Fisker" Eriksson aj Michael "ahl" Korduner. A nižšie je frag movie, kde sú všetci menovaní v akcii.

SK Believe - CPL Winter 2005

Ďalšie podarené video od SK Gaming, ktoré pozostáva z fragov zachytených počas zimného turnaja CPL zrealizovaného v roku 2005. A aj keď už so zmenenou formáciou, stále sa máme na čo pozerať. Pár hráčov, ktorí koncom roka 2004 z SK.swe odišli do tímu s názvom Ninja in Pyjamas (podaktorí v ňom pritom pôsobili ešte pred vstupom do SK Gaming), sa navyše o niekoľko mesiacov vrátilo späť. Nižšie si tak môžete vychutnať ukážkové kúsky od vildena, fiskera alebo SpawNa a ich zaslúžený postup až do samotného finále, kde samozrejme nad Lunatic-hai zvíťazili 16:13. Zaujímavosťou tu ale je, že si to počas postupu museli rozdať s NiP, takže tvrdo súperili aj so svojimi bývalými kolegami ako bol HeatoN či Potti.

Ruination

Tak ako ANNIHILATION, aj Ruination predstavuje jedno z najlepších frag movies z čias Counter-Strike 1.6, aké kedy existovali. Za zmienku opäť stoja na tú dobu skvelé efekty, výber kvalitných hráčov s ukážkovými kúskami a taktiež typický hudobný štýl, ktorý sa počas vzostupu elektronického športu nachádzal azda v každom poriadnom CS videu.

Mousesports - Ready, Willing & Able

Kto by nepoznal borcov z mousesports? Gore, Johnny R alebo Roman R boli pred rokmi obrovské mená a ikony e-sportu, ktoré mali mnohí náruživí hráči CSka ako svoj vzor. Tento nemecký tím sa tiež môže pochváliť nezabudnuteľnými úspechmi, pretože dokázali obsadiť prvé miesto nielen v piatej a siedmej sezóne ESL Pro Series, ale aj v deviatej. Tak isto sa im podarilo získať tretie miesto počas World Esport Games alebo na Electronics Sports World Cup v roku 2005. A keďže toho majú za sebou naozaj veľa, vo frag movie Ready, Willing & Able sú zachytené skutočne výberové shoty.

Domov
Zdieľať
Diskusia