Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2016, 14:09
Čas čítania 0:00
rulezz

Luciferov príbeh priamo z neba, cez peklo až do ulíc Los Angeles (Tip na seriál)

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ak už máte dosť všemožných a hlavne nudných seriálov, tak zbystrite pozornosť. Začiatkom tohto roka sa totiž objavil pekelne dobrý seriál s názvom Lucifer.

Máme tu ďalší nový seriál, ktorý nás extrémne zaujal. Je ním Lucifer z dielne FOX. Postava Lucifera patrí do DC Universe a jej autorom je Neil Gaiman, ktorý napísal aj scenár k pilotnému dielu. Ten na internet unikol o niečo skôr, už pred ôsmimi mesiacmi, následne bol pretočený, tvorcovia vymenili jednu z vedľajších postáv a od začiatku roka je jeho prvá séria v plnom prúde. Seriál nám ponúka v hlavných úlohách mená ako Tom Ellis, Lauren German alebo Rachel Harris, ktorá je známa hlavne zo série Suits. Výkonným producentom je Joe Henderson. V tomto seriáli nejde o známe mená hercov či režisérov alebo scenáristov (tí sa obmieňajú), ide predovšetkým o to, že seriál na vás od prvých momentov vybehne, okúzli vás šarmom hlavnej postavy, pripraví si pre vás zaujímavý príbeh a vy len v napätí čakáte, čo sa stane v nasledujúcej scéne. 

Luciferov príbeh priamo z neba, cez peklo až do ulíc Los Angeles (Tip na seriál)

Vracať sa k starým náboženským príbehom rozhodne nechceme a ani sám Lucifer (Tom Ellis) to nechce. V nebi pre neho nebolo miesto a peklo sa mu prestalo páčiť. Sami si určite viete predstaviť, aké to môže mať dôsledky, keď sa sám pán pekla rozhodne opustiť svoju pozíciu. A ruku na srdce, ktoré mesto na svete je pre vládcu temnôt lepším miestom na domov ako Los Angeles? Lucifer Morningstar je človek na úrovni, drží sa svojich životných postojov a hodnôt a vlastní bar Lux. Zaujímavosťou je, že slovo "lux" sa z latinčiny prekladá ako "Morningstar" alebo ako "svetlo", čo je v seriáli použité ako Luciferove priezvisko a v niektorých biblických textoch sa používa aj ako označenie Ježiša. Bar prosperuje, Luciferovi sa darí a problémy mu nerobí ani polícia. Má zaujímavý dar, vďaka ktorému sú mu ľudia pri pohľade do jeho očí ochotní povedať svoje najtajnejšie priania a túžby. Okrem toho je, samozrejme, nesmrteľný a má veľmi špecifický zmysel pre humor. 

Luciferov príbeh priamo z neba, cez peklo až do ulíc Los Angeles (Tip na seriál)

Ale o čo v tomto seriáli vlastne ide? Lucifer veľmi rád trestá ľudí, ak si to zaslúžia, je to vlastne náplňou jeho práce. Po zastrelení ženy, ktorá mu bola blízka, teda nič nenechá na náhodu a zapája sa svojským spôsobom do vyšetrovania. To sa spočiatku detektívke Chloe Deckerovej (Lauren German) síce veľmi nepozdáva, no postupom času príde na to, že inú možnosť asi nemá. V seriáli sa objaví aj Luciferov brat, ktorý ho neustále varuje o vážnosti jeho konania a nalieha ohľadom jeho návratu do pekiel, no Lucifer stále trvá na svojom. Postupom času ho začnú trápiť aj iné, ľudské starosti a už ho nebude zaujímať len trestanie ľudí, ale aj spravodlivosť, čo je pre muža jeho formátu jednoznačne krok vedľa.

Seriál je nabitý humorom, dobrými dialógmi a už prvý diel vás perfektne navnadí na tie ďalšie. Spoznáte množstvo zaujímavých vedľajších postáv a dočkáte sa aj množstva zábavných momentov. Zažijete zaujímave vyšetrovania, vypočúvacie metódy priamo z pekla, svojský pohľad na spravodlivosť alebo aj zábavnú krádež identity, kvôli ktorej sa môže povesť pána podsvetia dosť pokaziť. Nad seriálom viselo veľké množstvo otáznikov, no FOX zatiaľ nešliapol vedľa v žiadnom aspekte. Prvá séria nám dozaista vo svojich ďalších dieloch prinesie ešte množstvo zábavy, zaujímavých problémov či zvratov a seriál sa nestane monotónnym. Lucifer už žije na Zemi medzi smrteľníkmi dlhých päť rokov a možno prišiel čas nato, žiť život ako bežní ľudia či objaviť lásku. Na seriáli sa nám páči, že aj cez barmanku démonku, anjelského Luciferovho brata sa seriál drží s mytológiou a fantasy primerane pri zemi. Vrece s nápadmi je však určite plné a zatiaľ tvorcom tento koncept drámy, fantasy a kriminálky s patričnou dávkou humoru a skvelých dialógov vychádza. Momentálne si môžete pozrieť prvých päť dielov a môžeme povedať, že kvalita seriálu po pilotnom diele zatiaľ neupadla, ako to častokrát býva.

Luciferov príbeh priamo z neba, cez peklo až do ulíc Los Angeles (Tip na seriál)

FOX má s Luciferom do najbližších mesiacov veľkú perspektívu a celosvetovo si drží hodnotenie cez osem bodov z desiatich, čo sú skvelé čísla. Lucifer sa však, samozrejme, nevyhol ani negatívnym ohlasom. Istá americká organizácia odštartovala rozsiahlu petíciu proti seriálu, pretože ako komiks, tak aj seriál predstavuje hlavnú postavu skôr ako kladnú, než ako najväčšie zlo sveta. Vraj je to zlý príklad pre deti. Ak sa vám páčil komiks, je to pre vás jasná povinnosť a seriál môžeme odporúčiť všetkými desiatimi.

Domov
Zdieľať
Diskusia