Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2016, 17:43
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Našla v jazere zlatú tehličku, odovzdala ju polícii, ale nakoniec si ju môže nechať! Nemeckej tínedžerke sa poctivosť vyplatila

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pocitvú tínedžerku zastihli dobré správy.

Niekedy sa oplatí byť poctivým občanom. Koľkokrát sa už v médiách objavili správy o tom, ako človek našiel tašku plnú peňazí a spravodlivo ju odovzdal policajným zložkám, ktorých úlohou by malo byť nájsť právoplatného majiteľa. Bohužiaľ, nálezcovia väčšinou za svoj čin nedostanú buď vôbec nič, alebo len prípadnú almužnu v porovnaní s hodnotou nájdených peňazí či predmetu, ale prípad jednej 16-ročnej tínedžerky z Nemecka dopadol o trošku inak.

 

Minulé leto sa tínedžerka vybrala na prázdniny do malebnej dedinky Schönau am Königssee a keď sa jedného dňa vydala zaplávať si do alpského jazera ležiaceho hneď pri dedine, nemohla uveriť vlastným očiam. Len necelé dva metre pod hladinou sa na ňu zaleskla poriadne veľká, až 500-gramová zlatá tehlička a aj napriek značnému pokušeniu sa tínedžerka rozhodla odniesť ju na políciu. Policajti začali vyšetrovanie, ale keďže sa im počas 6 mesiacov nepodarilo vypátrať žiadneho majiteľa, podľa zákona tehlička pripadla šťastnej tínedžerke. Zlato pritom dosahuje hodnotu približne 16-tisíc eur a mnohí konšpirační teoretici už začali rozprávať o tom, že majiteľ sa nemohol nájsť, pretože ide o stratené nacistické zlato. Mimochodom, na Slovensku by tehlička po roku pripadla štátu, takže slovenská tínedžerka by po vylovení pokladu zo Štrbského plesa asi zostala smutná.

Našla v jazere zlatú tehličku, odovzdala ju polícii, ale nakoniec si ju môže nechať! Nemeckej tínedžerke sa poctivosť vyplatila
Domov
Zdieľať
Diskusia