Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2016, 21:15
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Luxusná divízia Bentley prichádza pre náročnú klientelu s pravým kamenným obložením interiéru

TECH BENTLEY
Uložiť Uložené

Na svedomí to má luxusná divízia Mulliner, ktorá ponúka kamennú dýhu v štyroch farebných vyhotoveniach.

Dnes už luxusnými prvkami v rámci príplatkovej výbavy disponuje, v menšej či väčšej miere, pomaly každá, i ľudová automobilka. Nepochybne, všetko je to otázkou toho, ako dokáže niekto vyskakovať, respektíve, ako hlboko má do vrecka. Odstupom času je tak hlavne medzi prémiovými značkami častokrát videná situácia, kedy výbava vozidla neraz zdvojnásobí, ba čo viac, i strojnásobí cenu vozidla ako takého. Po tom sú tu však automobilky, ktoré už žiadne medze nekladú a dovolia svojim zákazníkom ich nové tátoše individualizovať v takom rozsahu, že sa nám smrteľníkom neraz zatočí hlava. Narážam predovšetkým na typické aristokratické značky ako Bentley či Rolls-Royce. Práve prvá z nich do sveta ultra-luxusných vozidiel prináša novinku, ktorou chce posunúť hranice a zároveň ponúknuť niečo, čo zákazník nenájde u žiadnej konkurencie. Luxusná divízia Mulliner, ktorá prichádza na rad, keď zákazníkom nestačí "základná" výbava a prvky v ich luxusných modeloch Bentley, totiž najnovšie predstavuje pravé kamenné obloženie palubnej dosky svojich modelov.

Odporúčané
Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovú loď značky Bentley. Má najpokročilejší systém sedadiel v aute na svete Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovú loď značky Bentley. Má najpokročilejší systém sedadiel v aute na svete 23. augusta 2023, 12:00

V dobe, kedy (nielen) Bentley hýčka posádku pravými drevenými dekórmi, prešívanou kožou, leštenými kovovými, hliníkovými či karbónovými detailmi, tak na scénu prichádza opäť niečo nové. Podľa slov kompetentných z radov britskej automobilky ide konkrétne o zmes bridlice a kremenca, ktoré pochádzajú z lomov v Radžastane a Ándhrapradéši v Indii. To, čo sa z týchto oblastí vyťaží je následne rozdrobené na malé kúsky, ktoré sa následne vytvrdia skleneným vláknom a pryskyricou. Tento produkt je ďalej v anglickom Crewe ručne vytvarovaný a leštený pre použitie v interiéroch firemných vozidiel, a to konkrétne v štyroch farebných vyhotoveniach - Galaxy, Autumn White, Terra Red a Copper. Finálny produkt sa označuje ako kamenná dýha, ktorá je údajne hrubá len 0,1 milimetra (čim na úkor luxusu neutrpela váha vozidla), pričom každý jej vyrobený kus je svojou štruktúrou jedinečný. Kamenným obložením je možné obdarovať modely Continenental GT a Flying Spur, v skutočnosti však Briti neprichádzajú s týmto riešením ako prví. Ak totiž zájdeme do nedávnej minulosti, zistíme, že niečo obdobné ponúkal aj Mercedes-Benz, a to už v roku 2005, kedy za mastný príplatok bolo možné osadiť pravou kamennou aplikáciou v rámci paketu Designo ich modely. To, koľko táto sranda bude stáť v jednotlivých modeloch Bentley, nie je zatiaľ známe.

Luxusná divízia Bentley prichádza pre náročnú klientelu s pravým kamenným obložením interiéru
Luxusná divízia Bentley prichádza pre náročnú klientelu s pravým kamenným obložením interiéru
Luxusná divízia Bentley prichádza pre náročnú klientelu s pravým kamenným obložením interiéru
Domov
Zdieľať
Diskusia