Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2015, 13:10
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Mercedes-Benz odkrýva prvú fotografiu triedy G v najnovšej brutálnej verzii 500 4x4²!

TECH MERCEDES-BENZ TRIEDA G
Uložiť Uložené

Automobilka s hviezdou v znaku vypúšťa do sveta prvú upútavku na úplne novú verziu triedy G.

Nie je tomu tak dávno, čo sa na internete objavili spy fotky záhadného G-čka od značky Mercedes-Benz. Krátko na to sa prevalili špekulácie, že Nemci chystajú ďalšiu hardcore verziu legendárnej triedy G, ktorá má nadviazať na mimoriadny úspech a dopyt po brutálnej verzii G 63 AMG 6x6. Tá sa najmä v arabských krajinách stala predajným trhákom a hneď v úvode bolo jasné, že plánovaná ročná produkcia 20-30 kusov narastie. Je doslova neuveriteľné, že vozidlo ktoré je na svete v jedinej generácii viac než 35 rokov, zaznamenáva i po toľkých rokoch stále úspech, najmä ak hovoríme o faceliftovaných exemplároch, ktoré prišli na trh koncom roka 2012 (nie je tomu inak ani u nás, viď našu stránku). Nie je preto žiadnym prekvapením, že súčasné G-čko plánuje Mercedes podržať v portfóliu i naďalej a pravdepodobne budúci rok sa dočkáme ďalšej rozsiahlejšej modernizácie.

Ešte predtým však kompetentní vrhajú podstatne viac svetla nad záhadnou verziou. Na svojom oficiálnom facebooku totiž nemecká automobilka práve uverejnila prvý teaser, v ktorom hovorí o príchode úplne novej verzie G 500 4x4². Tá sa svetu ukáže prvýkrát na marcovom autosalóne v Ženeve, pričom ako sa teda ukázalo, nová brutalitka nebude odvodená od vyhotovenia G 63 AMG, ale od "klasickej" V8-čkovej verzie, ktorej však pravdepodobne poskočí výkon z 388 koní na hodnotu 310 kW / 422 koní. Podľa najnovších informácií novinka dostane až 22'' disky obuté do pneumatík s rozmermi 325/55 a pochopiteľne, ako môžeme aj vidieť na prvej oficiálnej fotografii, zmien sa dočkajú aj blatníky, ktoré budú podstatne zväčšené. Z fotografie môžeme okrem novej žiarivej farby vyčítať i fakt, že aj napriek tomu, že nejde o verziu AMG, G 500 4x4² dostane optický paket z 63 a 65-kových modelov, maska chladiča si však zachová svoj klasický tvar. Viac sa dozvieme už čoskoro.

Mercedes-Benz odkrýva prvú fotografiu triedy G v najnovšej brutálnej verzii 500 4x4²!
Domov
Zdieľať
Diskusia