Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci s ateliérom INFLOW DESIGN.
dnes 19. októbra 2024 o 11:00
Čas čítania 1:29
Richard Balog

Moderný vzhľad s dôrazom na tradíciu. Takto vyzerá fine dining reštaurácia ECK slovenského miliardára Tkáča

Moderný vzhľad s dôrazom na tradíciu. Takto vyzerá fine dining reštaurácia ECK slovenského miliardára Tkáča
Zdroj: Matej Hakár
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Moderný vzhľad s dôrazom na tradíciu. Vstúp s nami do priestorov Ecku, ktorý má kvality michelinských podnikov.

Ruku na srdce, kto nemá rád kvalitné a chutné jedlo, ktoré si môže vychutnať v priestoroch, kde sa cíti dobre? Presne toto spojenie ponúka fine dining reštaurácia ECK na juhozápadných svahoch Devína, ktorú navrhli architekti z ateliéru INFLOW DESIGN.

Otvoril si ju Patrik Tkáč z miliardárskej rodiny, ktorý sa aj so svojím otcom Jozefom v nedávnom rebríčku najbohatších Slovákov 2024 podľa Forbesu umiestnili na druhom mieste s majetkom 1,89 miliardy eur.

Dnes sa pozrieme na jej exteriér zasadený do vinohradníckej oblasti aj pôsobivý interiér plný prirodzeného svetla.

Súčasťou zadania klienta a snahou projektového tímu bolo vytvoriť jedinečnú architektúru, ktorá bude citlivo umiestnená v kontexte okolia tak, aby umocňovala zážitok z výnimočného momentu počas návštevy reštaurácie a súčasne dotvárala celkový obraz a príbeh lokality vyhľadávanej mestskej časti Bratislavy.

Odporúčané
FOTO: Dokonalé spojenie priestorového komfortu a mestského života. Strešný byt na Račianskej spĺňa predstavy o modernom bývaní FOTO: Dokonalé spojenie priestorového komfortu a mestského života. Strešný byt na Račianskej spĺňa predstavy o modernom bývaní 1. októbra 2024 o 14:30
Reštaurácia ECK na juhozápadných svahoch Devína sa pýši moderným vzhľadom s primeraným dôrazom na tradíciu.
Reštaurácia ECK na juhozápadných svahoch Devína sa pýši moderným vzhľadom s primeraným dôrazom na tradíciu. Zdroj: Matej Hakár

Výsledné dielo s podpisom ateliéru INFLOW DESIGN prezentuje nenásilnú modernú formu s primeraným odkazom na tradičné a nadčasové prístupy v architektúre.

Architekti navrhli stavbu – dva kompozičné celky s jednoduchým pôdorysom, veľmi otvorenou dispozíciou a valbovou strechou. Je obklopená zeleňou, vinicami a v neposlednom rade priestrannou terasou, ktorá je ako stvorená na dlhé letné večery v obklopení dobrej spoločnosti.

Výrazná je tiež presklená fasáda, ktorá umožňuje prítomným hosťom vychutnávať si jedlo pri pohľade na malebnú scenériu.

Prvá časť reštaurácie ECK je reprezentatívna a svojim vzhľadom vzdáva hold tradičným vidieckym domom so vstupom z dlhšej strany. Kratšia strana pracuje s menšou mierkou a rurálnymi prvkami ako tradičná omietka alebo kamenný obklad. Druhý kompozičný objem tvorí kubus s plochou zelenou strechou, ktorá svojou výškou plynule nadväzuje na stúpajúci terén.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá dokonalý víkendový dom v českej prírode, ktorý pripomína raj na zemi FOTO: Takto vyzerá dokonalý víkendový dom v českej prírode, ktorý pripomína raj na zemi 24. septembra 2024 o 11:00
Bratislava, ECK Restaurant, Devín
Zdroj: Matej Hakár

Príjemnú atmosféru z exteriéru preniesli architekti aj do interiéru s podlažnou plochou 520 štvorcových metrov. Srdce reštaurácie tvorí priestor prednej kuchyne. Priestor majú otvorenú dispozíciu s vysokými drevenými stropmi, z ktorých sú zvesené svietidlá a dekoratívne prvky.

Interiér je vybavený dvojicou otvorených ohnísk v podobe grilu a krbu, ktoré dotvárajú atmosféru a zanechávajú vo vnútri charakteristickú dymovú vôňu.

Súčasťou areálu reštaurácie ECK je tiež viacero umeleckých diel od uznávaných autorov.
Súčasťou areálu reštaurácie ECK je tiež viacero umeleckých diel od uznávaných autorov. Zdroj: Matej Hakár

Lepší obraz o tomto výnimočnom reštauračnom zariadení v Bratislave si urobíš vďaka galérii od Mateja Hakára. Nás spojenie špičkovej architektúry a umenia s nádherným prostredím vinohradníckej oblasti nadchlo.

Reštaurácia ECK na juhozápadných svahoch Devína sa pýši moderným vzhľadom s primeraným dôrazom na tradíciu.Bratislava, ECK Restaurant, DevínBratislava, ECK Restaurant, DevínBratislava, ECK Restaurant, Devín
Zobraziť galériu
(11)
Odporúčané
FOTO: Tento 1,5 izbový byt z Piešťan dokazuje, že aj investičná nehnuteľnosť môže vyzerať luxusne a štýlovo FOTO: Tento 1,5 izbový byt z Piešťan dokazuje, že aj investičná nehnuteľnosť môže vyzerať luxusne a štýlovo 8. septembra 2024 o 11:00

Ak ťa vzhľad ECKu zaujal natoľko, že by si rád/rada vyskúšal/-a fine dining v podaní šéfkuchára Daniela Tilingera a jeho tímu, navštív web a rezervuj stôl pre seba a svojich priateľov. Prajeme veľa šťastia.

Domov
Zdieľať
Diskusia