Moderný vzhľad s dôrazom na tradíciu. Vstúp s nami do priestorov Ecku, ktorý má kvality michelinských podnikov.
Ruku na srdce, kto nemá rád kvalitné a chutné jedlo, ktoré si môže vychutnať v priestoroch, kde sa cíti dobre? Presne toto spojenie ponúka fine dining reštaurácia ECK na juhozápadných svahoch Devína, ktorú navrhli architekti z ateliéru INFLOW DESIGN.
Otvoril si ju Patrik Tkáč z miliardárskej rodiny, ktorý sa aj so svojím otcom Jozefom v nedávnom rebríčku najbohatších Slovákov 2024 podľa Forbesu umiestnili na druhom mieste s majetkom 1,89 miliardy eur.
Dnes sa pozrieme na jej exteriér zasadený do vinohradníckej oblasti aj pôsobivý interiér plný prirodzeného svetla.
Súčasťou zadania klienta a snahou projektového tímu bolo vytvoriť jedinečnú architektúru, ktorá bude citlivo umiestnená v kontexte okolia tak, aby umocňovala zážitok z výnimočného momentu počas návštevy reštaurácie a súčasne dotvárala celkový obraz a príbeh lokality vyhľadávanej mestskej časti Bratislavy.
Výsledné dielo s podpisom ateliéru INFLOW DESIGN prezentuje nenásilnú modernú formu s primeraným odkazom na tradičné a nadčasové prístupy v architektúre.
Architekti navrhli stavbu – dva kompozičné celky s jednoduchým pôdorysom, veľmi otvorenou dispozíciou a valbovou strechou. Je obklopená zeleňou, vinicami a v neposlednom rade priestrannou terasou, ktorá je ako stvorená na dlhé letné večery v obklopení dobrej spoločnosti.
Výrazná je tiež presklená fasáda, ktorá umožňuje prítomným hosťom vychutnávať si jedlo pri pohľade na malebnú scenériu.
Prvá časť reštaurácie ECK je reprezentatívna a svojim vzhľadom vzdáva hold tradičným vidieckym domom so vstupom z dlhšej strany. Kratšia strana pracuje s menšou mierkou a rurálnymi prvkami ako tradičná omietka alebo kamenný obklad. Druhý kompozičný objem tvorí kubus s plochou zelenou strechou, ktorá svojou výškou plynule nadväzuje na stúpajúci terén.
Príjemnú atmosféru z exteriéru preniesli architekti aj do interiéru s podlažnou plochou 520 štvorcových metrov. Srdce reštaurácie tvorí priestor prednej kuchyne. Priestor majú otvorenú dispozíciu s vysokými drevenými stropmi, z ktorých sú zvesené svietidlá a dekoratívne prvky.
Interiér je vybavený dvojicou otvorených ohnísk v podobe grilu a krbu, ktoré dotvárajú atmosféru a zanechávajú vo vnútri charakteristickú dymovú vôňu.
Lepší obraz o tomto výnimočnom reštauračnom zariadení v Bratislave si urobíš vďaka galérii od Mateja Hakára. Nás spojenie špičkovej architektúry a umenia s nádherným prostredím vinohradníckej oblasti nadchlo.
Ak ťa vzhľad ECKu zaujal natoľko, že by si rád/rada vyskúšal/-a fine dining v podaní šéfkuchára Daniela Tilingera a jeho tímu, navštív web a rezervuj stôl pre seba a svojich priateľov. Prajeme veľa šťastia.