Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2014, 23:57
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový jún v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Blíži sa nám leto, polovica roka, kedy začína púť najväčších blockbusterov. Dočkáme sa očakávaných rozprávok, sequelov ale aj celkom nových filmov. Na čo sa teda v júni môžeme v kinách tešiť?

Od začiatku roka sme vám priniesli takmer 20 recenzií, pár previews a predstavili sme si aj niekoľko filmov. Dnes sa pozrieme na mesiac jún a jeho program pre slovenské a české kiná. Čaká nás plno zaujímavých premiér, kedy sa dočkáme pár rozprávok, akčných thrillerov či komédii. Na čo sa teda v prvý letný mesiac môžeme tešiť?


1. The Fault in Our Stars/Na vine sú hviezdy (5. 6.)
Hazel a Gus sú dvaja mladíci, ktorých láska vzplanula na nezvyčajnom mieste, a to na stretnutiach podpornej skupiny v boji proti rakovine. Trochu podobný koncept ako romantická dráma Now Is Good, dúfajme, že tento film nás tak emocionálne nezasiahne. Hrajú Shailene Woodley (veľká škoda tých ostrihaných vlasov), ktorú by ste mohli poznať zo Spectacular Now či tohtoročnej Divergencie, kde hrala aj druhá hlavná postava, Ansel Elgort. Objaví sa aj Willem Dafoe.


2. Edge of Tomorrow/Na hrane zajtrajška (5.6)
Kto by to bol čakal, že film s predbežným názvom All You Need is Kill dostane krátko po premiére samé pochvalné ohlasy? Tom Cruise sa po Oblivione objaví v ďalšej sci-fi záležitosti, pričom to vyzerá tak, že tentokrát to bude ešte lepšie. Ako neskúsený veliteľ sa dostane priamo na bojové pole a takmer okamžite zomiera. Akosi sa mu ale podarilo spojiť s mimozemskou krvou a po každom svojom úmrtí sa vráti do dňa výsadku ako silnejší, skúsenejší a odolnejší vojak. Dokonalá zbraň. Skvelé trailery, atmosférická hudba a pravdepodobne (v redakcii dúfame), že aj kvalitné herecké výkony vyústia v originálny príbeh a nestereotypné spracovanie akčného thrilleru, ktorého potenciál je fakt obrovský. Cruisovi bude sekundovať Emily Blunt, režíruje Doug Liman, ktorý zažil svoje Upside & Downs, takže dúfame, že tentokrát sa opäť vyšplhá na vrchol. 



3. Grace of Monaco (12. 6.)
Kňažná z Monaka, držiteľka Oscara Grace Kelly a jej životopisná dráma Grace of Monaco, v ktorej si túto dámu zahrala Nicole Kidman. Ak vás v tomto mesiaci nezaujal žiaden film z nášho rebríčka a nepotrpíte si na akciu, pravdepodobne priemerné zobrazenie života monackej kňažky vám vyhovovať bude. Režíruje Olivier Dahan a okrem Kidman si zahrajú aj Tim Roth, Milo Ventimiglia, Parker Posey, Paz Vega, Frank Langella a iní.

4. Million Ways to Die in the West/Všetky cesty vedú do hrobu (12. 6.)
Pre mňa jednoznačný čierny kôň tohto mesiaca, respektíve celého roka, ak sa bavíme o komédiách. Režisér a scenárista Seth MacFarlane (Family Guy, Ted, Cpw and Chicken...) už dávno potvrdil, že humor mu nie je cudzí a vie rozosmiať viacero rozličných cieľových skupín divákov. Už o pár dní príde do kín jeho ďalšia čierna komédia, Million Ways to Die in the West, tentokrát z westernového prostredia. V nej nám ukáže, že na západe sa dalo umrieť milión rôznymi spôsobmi a trailery to patrične dokladajú. Určite sa je na čo tešiť! Okrem Setha, ktorý si zahral hlavnú postavu, sú vo filme aj Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Neil Patrick Harris a iní.


5. WTF (19. 6.)
Vskutku príhodný názov pre film Rémyho Gaillarda. Tohto charizmatického Francúza vám dúfam nemusím predstavovať a ak áno, v kine tým pádom nemáte čo robiť. O čom bude vyše 80 minút dlhá metráž, je vám asi známe. Bratia Česi majú možnosť vidieť tento počin už od včera, tak nám pokojne do komentov napíšte, či sa oplatí kupovať lístky.



6. How to Train Your Dragon 2 (19. 6.)
Nádherná a originálna rozprávka spred 4 rokov od DreamWorksu zaznamenala obrovský úspech a sequel bol istý. Tvorcovia mali aj tak naplánovanú celú trilógiu a jej druhá časť dorazí už o pár dní, čo nás nesmierne teší. Príbeh sa posunie o 5 rokov dopredu, kedy Toothless (Bezzubka) a Hiccup (Škyták) už skúmajú okolitý a nepoznaný svet. Zdá sa, že tentokrát našli niečo skutočne ohromujúce a doteraz nepredstaviteľné. Navyše sa pre Vikingov (nemyslíme Ragnara a spol.) objaví pri mori ďalšia hrozba. Kino povinnosťou.


7. Transformers 4 (26. 6.)
Na koniec sme si nechali určite najväčší film júna. Škoda len, že veľkosť a grandióznosť filmu nebude zodpovedať aj kvalite, rovnako ako tomu bolo pri Godzille či Pacific Rimu, ktorý trochu zaostal za očakávaniami. Transformeri sa vracajú. Je ich viac, niektorých vôbec nepoznáme, no najväčšia udalosť začiatku novej trilógie budú aj tak Dinoboti. Trailery ste určite videli, pripravili sme pre vás aj preview a jediné, čo ostáva, je čakať a dúfať, že Michael Bay to tentokrát úplne nepokašľal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia