Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
5. augusta 2024 o 11:33
Čas čítania 1:05
Karolína Uličná

Palacinky za 11 € či cappuccino za 4 €. Nová kaviareň v Bratislave pobúrila Slovákov vysokými cenami

ZAUJÍMAVOSTI GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Nová slovenská prevádzka známej siete londýnskych kaviarní si vyslúžila poriadnu kritiku. Ceny totiž ostali rovnako vysoké ako v Londýne.

Sieť kaviarní EL&N London otvorila svoju prvú novú prevádzku v nákupnom centre Aupark v Bratislave. Počas víkendu mali aj slávnostnú otváračku, kde si pozvali viaceré známe influencerky, ako napríklad Emu Fajnor či výherkyňu šou Ruža pre nevestu Stanku.

Kaviareň sa vo viacerých veľkomestách teší úspechu, najmä pre svoj pekný, ružový interiér a širokú ponuku jedál. Nájsť ich môžeš v Nemecku, Taliansku, Francúzsku, Poľsku, dokonca aj v Katare, Kuvajte a po najnovšom aj na Slovensku. 

„Spoločnosť EL&N London vznikla v roku 2017 v Londýne. Budúcim zamestnancom ponúka nadpriemernú hodinovú sadzbu, úvodné školenie trvajúce najmenej 2 týždne a profesionálne školenie s podporou a rozvojom,“ píšu v inzeráte na portáli Profesia.

EL&N kaviareň
Zdroj: elnlondon.com

Ceny naozaj ako v Londýne

Kaviareň zverejnila aj menu, ktoré budú v Bratislave ponúkať. Od iných prevádzok vo svete sa veľmi nelíši a snažia sa ponúkať podobný výber pre svojich zákazníkov. Čo však v menu okrem výberu kávy a jedál v porovnaní so zahraničím ostalo, sú ceny.

Odporúčané
Ľudia mi píšu, že žeriem ako prasa, ale to je cieľ. Hexik patrí k najznámejším influencerom na scéne (Rozhovor) Ľudia mi píšu, že žeriem ako prasa, ale to je cieľ. Hexik patrí k najznámejším influencerom na scéne (Rozhovor) 8. septembra 2024 o 12:30

Keď sme si porovnávali menu, ktoré ponúkajú v jednej z prevádzok v Spojenom kráľovstve, ceny sa zhodovali s tými bratislavskými. Cappuccino za 4 eurá, espresso 2,80 € či matcha latte za 6,75 €. Viacerí sú z cien pohoršení: „Cenovo nedostupná skoro pre nikoho,“ píše sa na sociálnej sieti TikTok. „Kto tam bude chodiť za tie ceny,“ komentuje ďalšia.

Vo svojom menu ponúkajú celodenný brunch, raňajky, pizzu aj obedy. Najlacnejšia pizza je Margarita za 10 € (v Bratislave, v tých najlepších prevádzkach s pizzou sa pohybuje jej cena okolo 8 €). Ak sa tam rozhodneš ísť naraňajkovať, cena za populárne vajíčka benedikt ťa vyjde na 13 € a ak máš chuť na sladké, 280-gramová porcia palaciniek ťa vyjde na 11,25 €. 

Domov
Zdieľať
Diskusia